Çiğ Börek Nasıl Yapılır
En Güzel Çiğ Börek Tarifi
Malzemeler
3 su bardağı un
1 yemek kaşığı sirke
Tuz
Su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
İç harcı için
250 gr az yağlı kıyma
1 soğan
Tuz
Karabiber
4-5 yemek kaşığı su
Kızartmak için
ayçiçek yağı
Hazırlanışı
Geniş bir kapta un, tuz, sirke, zeytinyağı ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar su ekleyip yoğurun.
Üzerini nemli bezle örterek 15-20 dakika dinlenmeye bırakın.
Bu arada kıymaya tuz, karabiber ve rendelenmiş soğanı ekleyin.
Su ekleyip yumuşak bir kıvam elde edin.
Dinlenen hamurdan cevizden biraz iri bezeler yuvarlayın ve küçük tabak büyüklüğünde açın.
Açtığınız hamurun bir tarafına 1 yemek kaşığı kıyma harcını ekleyin ve kaşığın tersiyle yayın.
Diğer tarafını harcın üzerine kapatın. Kenarlarına çatalın ucuyla bastırıp iyice kapatın.
Geniş ve derin bir tencerede bol ayçiçek yağını kızdırın. İyice kızınca börekleri arkalı önlü kızartın. Sıcak servis yapın.
Lezzet Dergisi'nden alınmıştır.
*
*
*
Arda Türkmen'in Çibörek tavsiyesi;
Börekleri çok bekletmeden kızartırsanız daha iyi sonuç alırsınız.
Geniş ve derin bir tencerede kızartın.