Bu yemekleri tekrar ısıtmayın!

CANISIKILANADAM

Özel Üye
Özel üye
Soru-Cevap bölümünde günün sorusu olayı tutmayınca can sıkıntısında farklı alanlara sarmaya karar verdim 😅

Ve hiç tahmin edilemeyecek daha çok kadınları ilgilendiren ancak, biz bekar mutfaklarında da sık sık yapılan hatalara bir değinmek istedim 😅 İlaveten belirtmek isterim ki bu konuyu ve resimlerini hazırlamak 1 saatten vaktimi aldı en az 100 CTL bekliyorum 🤣

Gelelim konumuza. Bu konuda yaptığınızda tüketmeniz gereken yiyecekleri ele alıyoruz. Yani soğuduktan sonra tekrar ısıtmamanız gereken yiyecekleri... Bakalım nelermiş bu ısıtılmaması gereken yiyecekler...​


Yiyecek israfını önlemek için hepimizin yemeklerden arta kalanları daha sonra tekrar ısıtmak için saklama alışkanlığı vardır. İlk bakışta zararsız gibi görünen bu davranış, bazı durumlarda tehlikeli hale gelebilir.

Ciddi sağlık sorunlarına neden olma riskine sahip tekrar ısıtılmaması gereken bazı yiyecekler vardır. Arta kalan yiyecekleri saklamak her zaman sağlık açısından risksiz değildir. Isıtıldığında vücut için tehlikeli olabilecek bazı yiyecekler vardır.

İşte karın ağrısı, sindirim rahatsızlığı ve hatta gıda zehirlenmesinden kaçınmak için tekrar ısıtılmaması gereken gıdalar...
  • Mantarlar
  • Tavuk
  • Patates
  • Pirinç
  • Deniz Ürünleri
  • Ispanak
  • Yumurta

MANTARLAR​

Lif ve vitamin bakımından zengin olan mantarlar pişmiş olarak yenebilir. Ancak bunlar, uygun şekilde depolanmadığında zarar görebilecek proteinler içerir. Bu nedenle, birkaç saat oda sıcaklığında kalan mantarları tekrar ısıtmak sindirim sorunlarına neden olabilir.

TAVUK​

Artan tavuğu sakladıysanız ve yemek istiyorsanız, soğuk yemek en iyisidir. Tekrar ısıtma sırasında özellikle fırındaki ısı, tavukta birikebilecek tüm bakterileri öldürmek için her zaman yeterli olmaz.

PATATES​

Bir gün önce pişirdiğiniz patatesi alüminyum folyo ile kaplayarak oda sıcaklığında dikkatlice sakladığınız için muhtemelen bunun bir sorun olmadığını düşünüyorsunuz. Bu büyük bir hata, çünkü patatesler buzdolabında saklanmazsa botulizme neden olabilecek bakteriler içerebilir. Buzdolabında saklandığında dahi ısıtılması önerilmez.

PİRİNÇ​

Pirinç, risk altındaki yiyeceklerden biridir. Bu gıda Bacillus Cereus olarak bilinen bakterilerle kontamine olabilir. Bunlar ısıya dayanıklı değildir, öte yandan Cambridge Üniversitesi'ndeki bilim adamları tarafından yapılan bir çalışmada gösterildiği gibi, pirinç oda sıcaklığında saklandığında toksik sporlar üretebilirler. Bu nedenle, pirinç pişirildikten hemen sonra yenmezse, tehlikeli mikroorganizmalar ortaya çıkabilir.

DENİZ ÜRÜNLERİ​

Deniz ürünleri, vücuda faydalı proteinler ve minerallerle doludur. Ancak bu gıdaların dondurucuda saklanması ve daha sonra hemen tüketilmek üzere pişirilmesi gerekir. Deniz ürünleri oda sıcaklığında bırakılırsa gıda zehirlenmesine neden olan bakterileri barındırabilir.

ISPANAK​

Demir ve antioksidanlar açısından zengin olan ıspanak harika bir besindir ve vücuda birçok fayda sağlar. Bununla birlikte bu koyu yeşil yapraklılar, oda sıcaklığında saklandığında nitrite dönüşebilen yüksek miktarda nitrat içerir. Nitritler kandaki methemoglobin seviyesinde artışa neden olabilir, cilt ve mukoza zarlarında renk değişikliğine neden olabilir ve nadir durumlarda ölüme neden olabilir.

YUMURTA​

Kızarmış, haşlanmış veya çırpılmış yumurtalar daha sonra tüketilmek üzere saklanmamalıdır. Çeşitli mikroorganizmalar yumurtalarda gelişebilir. Bunun dışında bir araştırmaya göre, haşlanmış yumurtayı mikrodalgada ısıttığınızda radyasyonun etkisiyle şişmeye başlar ve patlayabilir ve bir çatal veya bıçak sokulduğunda ciddi yanıklara neden olabilir.
 

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
yumurta ve deniz ürünleri haric herkes isitiyordur :))) 30 senelik iyi yada kötü ev kadininligi yapiyorum simdiye kadar hic bir sorun cikmadi
 

Top