Bu Evden Gelinliğinle Çıkarsın Kefeninle Girersin Ancak

Masaru

Özel Üye
Özel üye
O eskidendi şimdi elektriğe bakıyorlar?
2 yıl gezdikten sonra evlenip iki ay sonra elektrik almadım diye boşanıyorlar. İki yıl barajmı yaptınız yavrum şimdi elektrik almadım diyorsunuz.
Elektrik mevzusunuda aştık. ARTIK TEN UYUŞMAZLIĞIna bakıyorlar.
İşin şakası bir yana değerler yerlebir, ahlak tarumar olmuş...
İki taraftarda köklü devrimler yapmak lazım.
 

merakettim

Homo Sapiens Sapiens
Özel üye
Modern Türk toplumunun kadın kimliğine yüklediği sorumluluklardan dolayı çıkmış bir söz. Daha modern olmamız beklenirdi.

Maalesef Türkler Fas kültürü etkisinde kaldıktan sonra kadının sosya hayattaki yeri değişti ve değersizleşti. Halbuki eski Türk medeniyetlerinde kadın erkeğin eşidir, eşitidir. Göktürk kitabelerinde "Tanrı Türk milleti yok olmasın diye babam İl-teriş Kağan ile anam İl-bilge Hatunu yükseltti" şeklinde ibare vardır. Eski türk toplumlarında kadının yeri erkekle eştir. Atatürk'ün "Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın." sözüyle ve kendisinin Latife hanım ile evlenmesi ile de eski türk devletlerinde ki kadının toplumdaki yerini yakalamayı hedeflemiştir. (Gerçi pek mutlu bir evlilik sayılmaz ama örnek türk kadını olarak önemlidir.) Seçme ve seçilme hakkı verilmesi de cabası.

Yine maalesef (sorunun ne olduğu tartışılır) bir sebepten ayak diremeye devam ediyoruz ve kadına hak ettiği deveri vermemekte gayret ediyoruz.

"Kadınlar insandır, biz insan oğlu"
Rahmetli Neşet Ertaş
 
Top