Biberli Ekmek (acılı)

arz-ı hal

şşşşştttttttt
Özel üye
Biberli Ekmek (acılı)


KI3oP.jpg


6q0Qq.jpg


5Gc66.jpg


dIiyT.jpg


XOxTo.jpg


Lobpr.jpg


Malzemeler: Hamuru için:

*1/2 su bardağı ılık süt
*1 paket pak maya
*1 yemek kaşığı sirke
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvıyağ
*125 gr eritilmiş katı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*Alabildiği kadar elenmiş un

Üzerinin malzemesi:
* 4-5 tane kırmızı biber (robotta kıyılmış)
* 3-4 tane kuru soğan(incecik kıyılmış)
* 2 yemek kaşığı biber salçası
* 2 yemek kaşığı susam(küncü)
* 1 su bardağı sıvı yağ (yağı bol olmalı)
* Acı pul biber(isteğe göre konur)
* Tuz salçanın tuzuna göre ilave edilmalidir

Yapılışı:
Hamur için bütün malzemeler karıştırılır. İyice yoğrulur (hamur işlerinde yoğurmak çok önemlidir) Üzeri örtülerek 1 saat mayası gelmesi için bekletilir.

Mayalama için:
Kuru maya ılık süt içine şeker ile birlikte konur ve azıcık kabarması beklenir. Bu hamurda hemen bütün malzemeler karıştırılabilir.

Üstünün yapılışı:
Kırmızı biberler incecik kıyıldıktan sonra tava içinde bol yağda diğer malzemelerle birlikte iyice kavrulur. Soğuması için bekletilir.

Biberli ekmeğin yapılışı:

Mayalanan hamurdan küçük parçalar alınarak küçük küçük yuvarlaklar yapılıp yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerine yapılan harçtan bolça konur. Tepsi mayasının(el mayası) gelmesi için yarım saat bekletilir. 170 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dk.pişirilir. Yanında meşrubat veya ayranla servis edebilirsiniz.
Afiyet Şeker olsun.

NOT:

* Biberli ekmek, fırından alınan ekmek hamuru ilede yapılabilir.
* Bu mayalı hamur tarifini her türlü poğaça içinkullanabilirsiniz.
* Biberli ekmek biraz acı olunca daha iyi olur.
* Soğanlar ve biberler çok ince kıyılmalıdır.
* Yağı bol olmalıdır ve hamuruna kadar işlemelidir.
* İçine susam yakışır.
* Akdeniz yöresi yemeği olarak bilinir.
 
Top