Beşamel sos

Suskun

V.I.P
V.I.P

images?q=tbn:ANd9GcSyOSvmJpHv1iSTBlPulz88MM5L9wzCNyY2RNsbFhtaPV3dYwtWpg.jpg


Malzemeler

500 gr süt veya et suyu
3 çorba kaşığı un (3 dolu kaşık)
50 gr margarin
Çok az tuz ve karabiber​


Yapılışı


Margarini kısık ateşte eritip, cızırdamaya başlayınca azar azar un ilave edin. Unu, yağ ile birlikte renk değiştirmesine fıesat vermeden, kaşıkla devamlı karıştırarak kavrun. Kavurmayı yeterli gördüğünüz andan itibaren, kaşık kaşık süt veya et suyu ilave edin.(Karıştırmaya ara vermeyin. Önceleri macun gibi olan beşamel sos, sütü ilave ettikçe yumuşak düzgün bir sos haline gelir. Sütü az veya çok koyarak kullanılacağı yere göre sosun koyuluğu ayarlanır. Özelliği sosun içinde hiç pürüz ve topak bulunmayan şekilde hazırlanmasıdır.
Bu sos bir çok sosun temelini oluşturduğu gibi çorbalarda da lezzet ve kıvam vermek için kullanılır.)
 
Top