Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Merhaba
Ziyaretçi
.
"Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya
BURADAN
ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Berlin Usulü Tavuk Çorbası
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="Papatya" data-source="post: 514859" data-attributes="member: 91538"><p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><strong>Malzemeler</strong></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'">1 Adet küçük tavuk </span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'">1 Adet defne yaprağı </span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'">1 Adet küçük kuru soğan </span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'">10 Su bardağı su </span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'">2 Adet orta boy havuç </span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'">2 Çorba kaşığı buğday nişastası </span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'">1 Su bardağı konserve bezelye </span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'">2 Su bardağı erişte </span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'">2 Tatlı kaşığı tuz </span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'">Üzeri İçin; </span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'">2 - 3 Dal maydanoz </span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><strong>Hazırlanışı</strong></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"># Tavuk tencereye konur üzerine 10 su bardağı su 1 adet soyulmuş bütün kuru soğan ve 1 adet defne yaprağı eklenir. Tavuk iyice yumuşayana kadar pişirilir. </span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"># Pişen tavuk sudan alınır suyun içinde bulunan kuru soğan ve defne yaprağı atılır tavuk soğumaya bırakılır. </span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"># Tavuk suyu orta ateşe yerleştirilir üzerine rendenin iri tarafıyla rendelenmiş havuç atılır. </span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"># Tavuk suyu havuçla kaynayınca erişte ilave edilir 5 dakika kadar kaynatılır. </span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"># Bu arada tavuk kemiklerinden ayrılır küçük parçalara bölünür. </span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"># Erişte yumuşayınca konserve bezelye didiklenmiş tavuk ve tuz eklenir. </span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"># Nişasta yarım su bardağı soğuk suda eritilir incecik akıtılarak çorbaya ilave edilir 2 - 3 dakika nişastanın topaklaşmaması için karıştırılır. </span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"># Ocak kısık ayara getirilir ara sıra karıştırılarak 10 dakika daha kaynatılır ateşten alınır. </span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"># Çorba servis kaselerine konur üzerine ince kıyılmış maydanoz serpilir servise sunulur. </span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><strong>Not: Taze bezelye kullanılacaksa bezelye havuç rendesini atmadan önce tavuk suyunda yumuşayana kadar pişirilir. Diğer işlemler aynı şekilde uygulanır.</strong></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Papatya, post: 514859, member: 91538"] [INDENT][FONT=Tahoma] [B]Malzemeler[/B] 1 Adet küçük tavuk 1 Adet defne yaprağı 1 Adet küçük kuru soğan 10 Su bardağı su 2 Adet orta boy havuç 2 Çorba kaşığı buğday nişastası 1 Su bardağı konserve bezelye 2 Su bardağı erişte 2 Tatlı kaşığı tuz Üzeri İçin; 2 - 3 Dal maydanoz [B]Hazırlanışı[/B] # Tavuk tencereye konur üzerine 10 su bardağı su 1 adet soyulmuş bütün kuru soğan ve 1 adet defne yaprağı eklenir. Tavuk iyice yumuşayana kadar pişirilir. # Pişen tavuk sudan alınır suyun içinde bulunan kuru soğan ve defne yaprağı atılır tavuk soğumaya bırakılır. # Tavuk suyu orta ateşe yerleştirilir üzerine rendenin iri tarafıyla rendelenmiş havuç atılır. # Tavuk suyu havuçla kaynayınca erişte ilave edilir 5 dakika kadar kaynatılır. # Bu arada tavuk kemiklerinden ayrılır küçük parçalara bölünür. # Erişte yumuşayınca konserve bezelye didiklenmiş tavuk ve tuz eklenir. # Nişasta yarım su bardağı soğuk suda eritilir incecik akıtılarak çorbaya ilave edilir 2 - 3 dakika nişastanın topaklaşmaması için karıştırılır. # Ocak kısık ayara getirilir ara sıra karıştırılarak 10 dakika daha kaynatılır ateşten alınır. # Çorba servis kaselerine konur üzerine ince kıyılmış maydanoz serpilir servise sunulur. [B]Not: Taze bezelye kullanılacaksa bezelye havuç rendesini atmadan önce tavuk suyunda yumuşayana kadar pişirilir. Diğer işlemler aynı şekilde uygulanır.[/B] [/FONT][/INDENT] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
En iyi yönetim şekli?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Berlin Usulü Tavuk Çorbası
Top