Berlin Usulü Tavuk Çorbası

Papatya

V.I.P
V.I.P


Malzemeler

1 Adet küçük tavuk
1 Adet defne yaprağı
1 Adet küçük kuru soğan
10 Su bardağı su
2 Adet orta boy havuç
2 Çorba kaşığı buğday nişastası
1 Su bardağı konserve bezelye
2 Su bardağı erişte
2 Tatlı kaşığı tuz
Üzeri İçin;
2 - 3 Dal maydanoz

Hazırlanışı

# Tavuk tencereye konur üzerine 10 su bardağı su 1 adet soyulmuş bütün kuru soğan ve 1 adet defne yaprağı eklenir. Tavuk iyice yumuşayana kadar pişirilir.
# Pişen tavuk sudan alınır suyun içinde bulunan kuru soğan ve defne yaprağı atılır tavuk soğumaya bırakılır.
# Tavuk suyu orta ateşe yerleştirilir üzerine rendenin iri tarafıyla rendelenmiş havuç atılır.
# Tavuk suyu havuçla kaynayınca erişte ilave edilir 5 dakika kadar kaynatılır.
# Bu arada tavuk kemiklerinden ayrılır küçük parçalara bölünür.
# Erişte yumuşayınca konserve bezelye didiklenmiş tavuk ve tuz eklenir.
# Nişasta yarım su bardağı soğuk suda eritilir incecik akıtılarak çorbaya ilave edilir 2 - 3 dakika nişastanın topaklaşmaması için karıştırılır.
# Ocak kısık ayara getirilir ara sıra karıştırılarak 10 dakika daha kaynatılır ateşten alınır.
# Çorba servis kaselerine konur üzerine ince kıyılmış maydanoz serpilir servise sunulur.

Not: Taze bezelye kullanılacaksa bezelye havuç rendesini atmadan önce tavuk suyunda yumuşayana kadar pişirilir. Diğer işlemler aynı şekilde uygulanır.



 

Top