Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Merhaba
Ziyaretçi
.
"Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya
BURADAN
ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Arjantin Yemekleri - Dünya Mutfağı
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="ZeyNoO" data-source="post: 387873" data-attributes="member: 10904"><p><strong><span style="color: #FF0000">PANADA (ARJANTİN) </span></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong><span style="color: #0000CD">Kullanılacak malzeme (4 kişi için): </span></strong></p><ul> <li data-xf-list-type="ul"><strong>Izgarada veya fırında kızartılmış 600 gram koyun eti, </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>3 baş soğan, </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 diş sarmısak, </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1.5 kaşık kapari, </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>tuzlanmış iki sardalye, </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 kaşık un, </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>2 baş karanfil, </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 tutam merzengûş otu, </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>yeteri kadar zeytinyağı, </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>et suyu, </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>tuz ve karabiber. </strong></li> </ul><p></p><p><strong>Yapımı: Izgarada veya fırında kızartılmış eti iki defa makineden geçirip bir porselen kâseye koymalı. Soğanları rendeleyip kıyılmış etin üstüne boşaltmalı. Sarmısakla karanfili havanda iyice dövmeli ve bunları da porselen kâsedekilere katmalı. </strong></p><p><strong>Sardalyelerin tuzlarını giderip bol suda yıkamalı ve havanda döverek macun durumuna getirmeli. Bunu da kâsedekilere katmalı. Merzengûş otunu da serptikten sonra kâsedekileri iyice karıştırıp birbirlerine yedirmeli. </strong></p><p><strong>Bir tavaya yarım bardak kadar zeytinyağı dökmeli. Porselen kâsedeki karışımı da içine atmalı ve bunları hafif bir ateşte tahta kaşıkla karıştırarak iyice kavurmaı Kıymalı karışım iyice kavrulunca, tahta kaşıkla karıştırmaya devam ederken un serpiştirerek dökmeli, bir-iki dakika karıştırarak pişirdikten sonra iki kepçe kadar sıcak et suyu katmalı ve kaptakıler macun gibi oluncaya kadar pişirmeli. Gerekirse bir kepçe daha et suyu dökülebilir. </strong></p><p><strong>Kaptakiler iyice susuz kalıp macun gibi pişince bunu servis tabağına alıp sıcak sıcak servis yapmalı. </strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ZeyNoO, post: 387873, member: 10904"] [B][COLOR="#FF0000"]PANADA (ARJANTİN) [/COLOR] [COLOR="#0000CD"]Kullanılacak malzeme (4 kişi için): [/COLOR] [LIST] [*]Izgarada veya fırında kızartılmış 600 gram koyun eti, [*]3 baş soğan, [*]1 diş sarmısak, [*]1.5 kaşık kapari, [*]tuzlanmış iki sardalye, [*]1 kaşık un, [*]2 baş karanfil, [*]1 tutam merzengûş otu, [*]yeteri kadar zeytinyağı, [*]et suyu, [*]tuz ve karabiber. [/LIST] Yapımı: Izgarada veya fırında kızartılmış eti iki defa makineden geçirip bir porselen kâseye koymalı. Soğanları rendeleyip kıyılmış etin üstüne boşaltmalı. Sarmısakla karanfili havanda iyice dövmeli ve bunları da porselen kâsedekilere katmalı. Sardalyelerin tuzlarını giderip bol suda yıkamalı ve havanda döverek macun durumuna getirmeli. Bunu da kâsedekilere katmalı. Merzengûş otunu da serptikten sonra kâsedekileri iyice karıştırıp birbirlerine yedirmeli. Bir tavaya yarım bardak kadar zeytinyağı dökmeli. Porselen kâsedeki karışımı da içine atmalı ve bunları hafif bir ateşte tahta kaşıkla karıştırarak iyice kavurmaı Kıymalı karışım iyice kavrulunca, tahta kaşıkla karıştırmaya devam ederken un serpiştirerek dökmeli, bir-iki dakika karıştırarak pişirdikten sonra iki kepçe kadar sıcak et suyu katmalı ve kaptakıler macun gibi oluncaya kadar pişirmeli. Gerekirse bir kepçe daha et suyu dökülebilir. Kaptakiler iyice susuz kalıp macun gibi pişince bunu servis tabağına alıp sıcak sıcak servis yapmalı. [/B] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
En iyi yönetim şekli?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Arjantin Yemekleri - Dünya Mutfağı
Top