Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Merhaba
Ziyaretçi
.
"Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya
BURADAN
ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Arap Yemekleri - Dünya Mutfağı
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="ZeyNoO" data-source="post: 387852" data-attributes="member: 10904"><p><strong><span style="color: #FF0000">FENİKE TATLISI (SURİYE) </span></strong></p><p><strong></strong></p><ul> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 tatlı kaşığı tereyağı </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>500 gr (4 su bardağı) un </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>60 gr (1/4 su bardağı) şeker </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 çay kaşığı tarçın </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1/2 limonun kabuğu (rendelenmiş) </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1/2 limonun suyu </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 çay kaşığı yenibahar </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>200 gr (1 su bardağı) rafine yağ </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 büyük portakalın suyu </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>2 çorba kaşığı susam </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 tatlı kaşığı tarçın</strong></li> </ul><p><span style="color: #0000CD">Şurubu:</span> </strong></p><p><strong> <ul> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1+1/4 su bardağı süzme bal </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1/2 su bardağından biraz fazla su </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1/2 limonun suyu</strong></li> </ul><p></p><p><strong>Önce fırınınızı orta sıcaklığa (200°C) getirip ısıtınız. </strong></p><p><strong>Yağlı kağıdı 1 tatlı kaşığı tereyağı ile yağlayıp bir kenara bırakınız. Unu büyük boy bir kaseye eleyiniz. Şekeri, tarçını, limon kabuğu rendesini ve yenibaharı ekleyip bir kenara bırakınız. Orta boy bir tencerede rafine yağı orta ateşte ısıtınız. Tencereyi ateşten alıp, portakal suyunu ve limon sayunu ekleyiniz. </strong></p><p><strong>Unun ortasını açınız. Yağlı karışımı unun içine yavaş yavaş ekleyip ellerinizle yada bir spatula ile hamur olana kadar karıştırdıktan sonra hafifçe yoğurunuz. </strong></p><p><strong>Hamuru yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıp toplar yapınız. Topları yağlı kağıdın üstüne diziniz. Sonra fırına koyup 25-30 dakika, altın sarısı bir renk alana kadar pişiriniz. </strong></p><p><strong>Bu arada şurubu hazırlayınız. Orta boy bir tencerede bal, su ve limon suyunu harlı ateşte kaynatınız. Ateşi orta sıcaklığa getirip 5 dakika daha kaynattıktan sonra tencereyi ateşten alınız. </strong></p><p><strong>Yağlı kağıdı fırından alınız. Bir spatula ile kekleri çıkarıp şurubun içine atınız. Tencereyi ateşe koyup kekleri 2 dakika hafif ateşte kaynatınız. </strong></p><p><strong>Sonra bir delikli kepçe ile küçük keklerin hepsini tencereden alınız. Şurubunun süzülmesi için alüminyum kağıt üstüne diziniz. </strong></p><p><strong>Keklerin üstüne susam ve tarçın serpip, iyice soğuduktan sonra servis ediniz. </strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Not: Fenike tatlısı Ortadoğu Hıristiyanları tarafından Noel'de yapılır. Birkaç gün hava almayacak biçimde kapatılmış kaplarda saklanabilir.</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ZeyNoO, post: 387852, member: 10904"] [B][COLOR="#FF0000"]FENİKE TATLISI (SURİYE) [/COLOR] [LIST] [*]1 tatlı kaşığı tereyağı [*]500 gr (4 su bardağı) un [*]60 gr (1/4 su bardağı) şeker [*]1 çay kaşığı tarçın [*]1/2 limonun kabuğu (rendelenmiş) [*]1/2 limonun suyu [*]1 çay kaşığı yenibahar [*]200 gr (1 su bardağı) rafine yağ [*]1 büyük portakalın suyu [*]2 çorba kaşığı susam [*]1 tatlı kaşığı tarçın [/LIST] [COLOR="#0000CD"]Şurubu:[/COLOR] [LIST] [*]1+1/4 su bardağı süzme bal [*]1/2 su bardağından biraz fazla su [*]1/2 limonun suyu [/LIST] Önce fırınınızı orta sıcaklığa (200°C) getirip ısıtınız. Yağlı kağıdı 1 tatlı kaşığı tereyağı ile yağlayıp bir kenara bırakınız. Unu büyük boy bir kaseye eleyiniz. Şekeri, tarçını, limon kabuğu rendesini ve yenibaharı ekleyip bir kenara bırakınız. Orta boy bir tencerede rafine yağı orta ateşte ısıtınız. Tencereyi ateşten alıp, portakal suyunu ve limon sayunu ekleyiniz. Unun ortasını açınız. Yağlı karışımı unun içine yavaş yavaş ekleyip ellerinizle yada bir spatula ile hamur olana kadar karıştırdıktan sonra hafifçe yoğurunuz. Hamuru yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıp toplar yapınız. Topları yağlı kağıdın üstüne diziniz. Sonra fırına koyup 25-30 dakika, altın sarısı bir renk alana kadar pişiriniz. Bu arada şurubu hazırlayınız. Orta boy bir tencerede bal, su ve limon suyunu harlı ateşte kaynatınız. Ateşi orta sıcaklığa getirip 5 dakika daha kaynattıktan sonra tencereyi ateşten alınız. Yağlı kağıdı fırından alınız. Bir spatula ile kekleri çıkarıp şurubun içine atınız. Tencereyi ateşe koyup kekleri 2 dakika hafif ateşte kaynatınız. Sonra bir delikli kepçe ile küçük keklerin hepsini tencereden alınız. Şurubunun süzülmesi için alüminyum kağıt üstüne diziniz. Keklerin üstüne susam ve tarçın serpip, iyice soğuduktan sonra servis ediniz. Not: Fenike tatlısı Ortadoğu Hıristiyanları tarafından Noel'de yapılır. Birkaç gün hava almayacak biçimde kapatılmış kaplarda saklanabilir.[/B] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Sarı kırmızı renkleri ile ünlü futbol takımımız?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Arap Yemekleri - Dünya Mutfağı
Top