Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Merhaba
Ziyaretçi
.
"Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya
BURADAN
ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Arap Yemekleri - Dünya Mutfağı
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="ZeyNoO" data-source="post: 387842" data-attributes="member: 10904"><p><strong><span style="color: #FF0000">ÜRDÜN USULÜ KUZU DOLMASI </span></strong></p><p><strong></strong></p><ul> <li data-xf-list-type="ul"><strong>2 büyük kuzu döşü (bütün) </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>2 çorba kaşığı zeytinyağı </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>Harcı: </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>175 gr (1 su bardağı) nohut gece suda bırakılmış </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>100 gr (1/2 su bardağı) pirinç (yıkanıp, 30 dakika soğuk suda bırakılmış ve süzülmüş) </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>50 gr (1/2 su bardağı) badem kırığı </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>125 gr dana kıyması </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 tatlı kaşığı tuz </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 çay kaşığı karabiber </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>250 gr (1+1/4 su bardağı) tavuk suyu </strong></li> </ul><p></p><p><strong>Harcı hazırlamak için, nohutları süzüp orta boy bir tencereye koyunuz. Üstlerini örtecek kadar su ekleyip, harlı ateşte suyu kaynatınız. Su kaynayınca ağır ateşte 1,5 saat, nohutlar yumuşayıncaya kadar (gerekirse biraz daha su katabilirsiniz) pişiriniz. </strong></p><p><strong>Tencereyi ateşten indirip, nohutları süzerek bir kenara bırakınız.</strong></p><p><strong>Pirinci küçük bir tencereye koyup üstüne çıkacak kadar su ekleyerek orta ateşte, suyu kaynatınız. Kaynayınca 30 dakika, pirinçler suyu çekene kadar pişiriniz. Tencereyi ateşten indirip bir kenara bırakınız. </strong></p><p><strong>Büyük bir kasede nohut, pirinç, badem ve kıyma ile tuz ve biberin yarısını karıştırınız. Tavuk suyunu yavaş yavaş, sürekli karıştırarak ekleyiniz. </strong></p><p><strong>Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180 C) getirip ısıtınız. Hazırladığınız harcı etlerin üstüne döşeyip, her birini rulo yaparak iple bağlayınız. Etlerin üstünü, harç malzemesinden kalan 1/2 tatlı kaşığı tuz ve 1/2 çay kaşığı biberle ovup, bir fırçayla zeytinyağı sürünüz. </strong></p><p><strong>Döşleri, rosto tepsisinde fırına sürüp 1,5-2 saat, renkleri kızarıp bıçağın sivri ucu batırıldığında açık pembe su akana kadar pişiriniz. </strong></p><p><strong>Tepsiyi fırından çıkarıp, içindeki suyu dökünüz. Etleri kalın dilimler halinde keserek servis ediniz. </strong></p><p><strong></strong></p><p><strong><span style="color: #FF0000">Not: Ürdün usulü kuzu dolması, genellikle yanında herhangi bir patlıcan yemeği ile servis edilir.</span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ZeyNoO, post: 387842, member: 10904"] [B][COLOR="#FF0000"]ÜRDÜN USULÜ KUZU DOLMASI [/COLOR] [LIST] [*]2 büyük kuzu döşü (bütün) [*]2 çorba kaşığı zeytinyağı [*]Harcı: [*]175 gr (1 su bardağı) nohut gece suda bırakılmış [*]100 gr (1/2 su bardağı) pirinç (yıkanıp, 30 dakika soğuk suda bırakılmış ve süzülmüş) [*]50 gr (1/2 su bardağı) badem kırığı [*]125 gr dana kıyması [*]1 tatlı kaşığı tuz [*]1 çay kaşığı karabiber [*]250 gr (1+1/4 su bardağı) tavuk suyu [/LIST] Harcı hazırlamak için, nohutları süzüp orta boy bir tencereye koyunuz. Üstlerini örtecek kadar su ekleyip, harlı ateşte suyu kaynatınız. Su kaynayınca ağır ateşte 1,5 saat, nohutlar yumuşayıncaya kadar (gerekirse biraz daha su katabilirsiniz) pişiriniz. Tencereyi ateşten indirip, nohutları süzerek bir kenara bırakınız. Pirinci küçük bir tencereye koyup üstüne çıkacak kadar su ekleyerek orta ateşte, suyu kaynatınız. Kaynayınca 30 dakika, pirinçler suyu çekene kadar pişiriniz. Tencereyi ateşten indirip bir kenara bırakınız. Büyük bir kasede nohut, pirinç, badem ve kıyma ile tuz ve biberin yarısını karıştırınız. Tavuk suyunu yavaş yavaş, sürekli karıştırarak ekleyiniz. Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180 C) getirip ısıtınız. Hazırladığınız harcı etlerin üstüne döşeyip, her birini rulo yaparak iple bağlayınız. Etlerin üstünü, harç malzemesinden kalan 1/2 tatlı kaşığı tuz ve 1/2 çay kaşığı biberle ovup, bir fırçayla zeytinyağı sürünüz. Döşleri, rosto tepsisinde fırına sürüp 1,5-2 saat, renkleri kızarıp bıçağın sivri ucu batırıldığında açık pembe su akana kadar pişiriniz. Tepsiyi fırından çıkarıp, içindeki suyu dökünüz. Etleri kalın dilimler halinde keserek servis ediniz. [COLOR="#FF0000"]Not: Ürdün usulü kuzu dolması, genellikle yanında herhangi bir patlıcan yemeği ile servis edilir.[/COLOR][/B] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Atatürk'ün doğduğu şehir?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Arap Yemekleri - Dünya Mutfağı
Top