Antalya Usulü Köfte-Piyaz Nasıl Yapılır?

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Fasulye, Akdeniz mutfağında tercih edilen bakliyatların başında geliyor. Akdeniz mezesi olarak da bilinen piyaz, fasulye ile yapılan besleyici bir besin. Antalya usulü piyaz için gerekli olan malzemeler şöyle sıralanabilir


● Haşlanmış Kuru Fasulye (3 Su bardağı)

● Kuru Soğan ( 1 Adet Kuru Soğan)

● Domates ( 1 veya 2 Adet)

● Yumurta (1-2 adet/ Haşlanmış)

Sos İçin;

● Tahin (1 Çay Bardağı)

● Sarımsak (3-4 Diş)

● Elma Sirkesi (Yarım Çay Bardağı)

● Limon Suyu( 1 Çay Bardağı)

● Kimyon

● Tuz

Yapılışı;

● Fasulyeyi önceden haşlayıp süzgece alarak suyunu süzün. Soğanları ince dilimler halinde doğrayın ve tuz ile ovup acısını çıkarın. Doğranmış domatesleri ve yeşil biberleri ekleyerek karıştırın.

● Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra hazırladığınız sosu bu karışımın üzerine dökünüz ve kaşık yardımıyla karıştırınız.

● Süsleme için haşlanmış yumurta ve maydanoz kullanabilirsiniz.
Antalya Usulü Köfte Nasıl Yapılır?
Antalya'nın meşhur lezzeti olan köfte piyaz, için bir diğer malzeme de köfte.Antalya usulü köfte, ayrıca şiş köfte olarak da biliniyor.

Antalya’nın meşhur piyazının yanında sunulan köftesi için elinizde şu malzemelerin bulunması gerekiyor;

Malzemeler;


● 500 gram dana kıyma/ köftelik

● 250 gram kuzu kıyma/ köftelik

● Soğan 1 adet

● Galeta Unu 3 Yemek Kaşığı

● Kimyon

● Tuz

● Karar biber

Antalya Usulü Köftenin Yapılışı:


● İlk olarak taze kıymayı derin bir kabın içerisine alarak yaklaşık on dakika sadece tuzunu ekleyerek macun kıvamına gelinceye dek yoğurun.

● Sonrasında malzemeleri ekleyerek bir süre daha yoğurun.

● Fırında veya ızgarada pişirebilirsiniz. 200-220 derecelik bir fırında 15 dakika yeterli olacaktır.

● Köftenin kuru olmamasına özen gösteriniz.
 
Top