2022 'inTürkiye’de En Çok Para Kazandıran Meslekler

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Türkiye’de en çok para kazandıran meslekler hakkında bilgi vereceğimiz bu bölümü inceleyerek sizler de hangi alanlarda kendinizi geliştirmeniz gerektiğini görebilirsiniz. Ülkemizde meslekler ve maaşları göz önünde bulundurulduğunda birçok sektörün para kazandıran meslekler arasında yer aldığını söylemek mümkün.
Türkiye’de en çok para kazandıran meslekler arasında yer alan meslek grupları şunlar;
  • Uzman Doktorlar
  • Avukatlar
  • Pilotlar
  • Yazılım Mühendisleri
  • Bilgisayar Mühendisleri
  • Noterler
  • Petrol Mühendisleri
  • IT Yöneticileri
  • Profesörler
  • Yatırımcılar
  • Dişçiler
  • Kabin Memurları
Ülkemizde en çok para kazanan meslekler arasında yer almaktadır.
 

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

Uzman Doktorlar​

Türkiye’de en çok para kazandıran mesleklerden birisi Uzman Doktorluk’tur. Tıp fakültesi eğitimini tamamladıktan sonra TUS’a girerek belirli dallarda uzmanlaşan doktorlar hem özel sektörde hem de devlette çalışabilmektedir. Çalışılan sektöre ve uzmanlık alanlarına göre belirlenen doktorlar kamuda çalıştıkları takdirde en az 7000 TL işe başlamaktadırlar. Özel hastaneler bünyesinde çalışan doktorların maaşları ise uzmanlık alanlarına göre 7000 TL’den başlayıp artarak devam etmektedir.

Avukatlar​


Ülkemizde en çok para kazanan mesleklerden birisi de Avukatlıktır. Hukuk fakültesi eğitimi sonrasında 1 yıl avukatlık stajı yaparak avukatlık ruhsatı alan kişiler genellikle kamuda, özel sektörde ya da kendi bürolarını kurarak hizmet vermektedir. Kamuda çalışan avukatların maaşları 4000 TL’den başlamaktadır. Özel sektörde ise uzmanlık alanı, çalışılan il ve çalışılan büro gibi etkenlerle 4000 TL’den 50.000 TL’ye kadar maaş alan avukatların olduğu bilinmektedir.

Günümüzde genellikle avukatlar avukatlık ruhsatını aldıktan sonra bürolarını kurmakta ve kendilerini kanıtlayarak aldıkları dosyalara göre kazançlar elde etmektedir.

Pilotlar​

Türkiye’de ve Dünya’da en çok para kazandıran meslekler arasında yer alan pilotların maaşı, çalışılan havayolu şirketine göre farklılık göstermektedir. Bir ay içerisinde maksimum 14 gün çalışan pilotların maaşı en az 20 bin liradır. Sizler de yeni bir meslek arayışındaysanız pilotaj bölümü, özel pilotluk eğitimleri ve Türk Hava Yolları tarafından açılan pilotluk eğitimlerine dahil olabilir ve geleceğin mesleklerinden birisi olan bu meslek kolunda faaliyet gösterebilirsiniz.

Yazılım Mühendisleri ve Yazılımcılar​

Günümüzün meslekleri arasında gösterilen ve hem Türkiye’de hem de Dünya’da kazanç bakımından önde gelen mesleklerden birisi yazılım mühendisliği. Teknolojinin gelişmesi ve internet kullanımın artması ile yazılım mühendislerine olan ihtiyaç da artmaya başladı.

Yazılımcı olarak çalışan kişiler genellikle yazılım tasarımı, geliştirmesi ve bakımı alanında çalışmalar yapıyorlar. Hem bir şirkette hem de proje bazlı olarak çalışılabilecek bir sektör olan yazılım sektöründe çalışanlar yılda 70 – 500 bin lira arasında gelir elde ediyor.

Bilgisayar mühendisliği, bilgisayar programcılığı, yazılım mühendisliği gibi üniversite bölümleri veya dışarıdan alınan eğitimlerle programlama öğrenen kişiler genellikle bu alanda kolay bir şekilde iş bulabiliyor. Geleceğin meslekleri arasında bulunan bu meslek alanında sizler de kendinizi geliştirebilir ve Dünya’da en çok kazanan mesleklerden birinde çalışmaya başlayabilirsiniz.

IT Yöneticiliği​

Hem ülkemizde hem de dünyada en çok kazandıran meslekler arasında bulunan başka bir meslek de IT Yöneticiliği. Bilgi teknolojileri, bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, yönetim bilişim sistemleri gibi bölümlerden mezun olarak ya da dışardan alınan eğitimlerle IT uzmanı olunabiliyor.

Firmaların, sanallaştırma, otomasyon, işlerim sistemleri, aygıt yönetim ve bakımı, yazılım geliştirme gibi ihtiyaçları için çalışan IT uzmanlarının maaşları çalıştıkları ülkelere göre farklılık gösteriyor. İngiltere’de çalışan IT Uzmanları 80 bin pound, ABD’de çalışan IT uzmanları 140 bin dolar, Almanya’da çalışanlar ise genellikle 100 bin euro civarında maaşlar ile bu sektörde hizmet veriyor.

Petrol Mühendisliği​


Petrol ve petrol kullanımının her ülkede artmaya başlamasıyla petrol mühendislerine olan ihtiyaç da artmaya başladı. Genellikle petrol işleme tesisleri bulunan ülkelerde hizmet veren petrol mühendisleri, dünyanın en çok gelir getiren mesleklerinden birinde faaliyet gösteriyor.


Petrol mühendislerinin maaşları çalıştıkları ülkeye göre değişiklik gösterirken İngiltere’de çalışanlar 150 bin dolar, ABD’de çalışanlar 220 bin dolar, Kanada’da çalışanlar 200 bin dolar civarında maaş alıyor. Ülkemizde ise petrol mühendisi olarak çalışan kişilerin maaşları genellikle 100 –

Profesörler​


Lisans, yüksek lisans, doktora, doçentlik gibi süreçleri atlatarak belirli bir alanda profesör unvanı alan kişiler de en çok kazananlardan. Türkiye’de en çok para kazandıran meslekler arasında profesörlük bulunmasa da uluslararası çalışmalar yapan kişiler çalıştıkları ülkeye göre iyi kazançlar elde edebiliyor.

Üniversitelerde profesör olarak çalışan kişiler İngiltere’de 140 Bin dolar, ABD’de 165 Bin dolar, Kanada’da 140 Bin dolar ve Almanya’da ise 250 Bin dolara kadar gelir elde ediyor.
150 bin TL arasında değişiklik gösteriyor.

Milletvekilleri​

Ülkemizde en çok para kazandıran mesleklerden bir diğeri de milletvekilliği. Genellikle yılın belirli dönemlerinde çalışan milletvekillerinin aylık maaşı 24 Bin TL civarı. Herhangi bir siyasi partiden milletvekili adayı olup seçilerek millet vekili olabilirsiniz fakat milletvekili olmak isteyenlerin bilmesi gereken önemli noktalar ise şunlar;

Milletvekili olabilmek için en az ilkokul mezunu olmanız gerekir.
Erkekler için askerliği tamamlamış olma şartı bulunmaktadır.
Milletvekili olmak isteyenler kamu hizmetlerinden yasaklı olmamalı ve 1 yıldan fazla hapis cezasına çarptırılmamalıdır.

Kabin Memurluğu​

Türkiye’de ve dünyada en çok para kazandıran mesleklerden bir diğeri de kabin memurluğu. Genellikle uçak içinde yolcuların konforunu, iyi bir uçuş gerçekleştirmesini ve güvenliğini sağlamak ile ilgilenen kabin memurları ülkemizde 8 – 10 Bin TL arası maaş almaktadır. Çalışılan hava yoluna göre farklılık gösteren Kabin Memurluğu maaşları yurtdışı menşeili havayolu şirketlerinde ise 20 Bin TL’ye kadar çıkabilmektedir.

Diyetisyenler​

Beslenme ve diyetetik bölümünden mezun olarak mesleğe başlayan diyetisyenler genellikle kamu hastanelerinde, özel hastanelerde ya da kendi iş yerlerini açarak hizmet vermektedirler. Kamuda çalışan diyetisyenler 5 – 10 Bin TL arasında kazanmaktadır. Özel hastanelerde hizmet veren diyetisyenlerin kazançları ise yaptıkları anlaşmaya ve çalıştıkları hastanelere göre farklılık göstermektedir.

Eczacılar
Üniversitelerin eczacılık bölümünde 5 yıl boyunca alınan eğitim sonucunda eczacı olan kişiler genellikle kendi eczanelerini açarak hizmet göstermektedir. Kendi iş yerlerini açan eczacıların gelirleri çalıştıkları il ve ilçeye göre değişiklik göstermektedir. Ülkemizde en çok para kazandıran meslekler arasında yer alan eczacılar, kendi işyerlerini açmadan birinin eczanesinde çalışmaya başladığı takdirde ise 4 – 5 bin TL arasında maaş alabilmektedir.

Alinti

Not Okuyan sevgili genclerimiz sizlere kisa kisa örnekler geleceginiz için ona göre okulunuza derslerinize özen gösterip okuyun
 
Son düzenleme:

yilmaz27

Ne Mutlu Türküm Diyene
Site Yetkilisi
Süper Moderatör
Türkiye’de en çok para kazandıran meslekler hakkında bilgi vereceğimiz bu bölümü inceleyerek sizler de hangi alanlarda kendinizi geliştirmeniz gerektiğini görebilirsiniz. Ülkemizde meslekler ve maaşları göz önünde bulundurulduğunda birçok sektörün para kazandıran meslekler arasında yer aldığını söylemek mümkün.
Türkiye’de en çok para kazandıran meslekler arasında yer alan meslek grupları şunlar;
  • Uzman Doktorlar
  • Avukatlar
  • Pilotlar
  • Yazılım Mühendisleri
  • Bilgisayar Mühendisleri
  • Noterler
  • Petrol Mühendisleri
  • IT Yöneticileri
  • Profesörler
  • Yatırımcılar
  • Dişçiler
  • Kabin Memurları
Ülkemizde en çok para kazanan meslekler arasında yer almaktadır.
Cumhurbaskani,Basbakanlik ve milletvekilleri bunlari unutmuş 🤣
 
Top