2018-2019 Sonbahar Kış Modası

Papatya

V.I.P
V.I.P
2018-2019 Sonbahar/Kış modası çok iddialı geliyor.

Sonbahar yaklaştıkça çok sevilen botlar ve çizmeler raflarda yerini alırken güneşli günlerin vazgeçilmezi sandaletler ve terliklere de veda ediyoruz.
Eski sezonlardan hakimiyetini devam ettirenlerden ilk defa trend olanlara kadar Sonbahar/Kış modasına damga vuracak 10 trendi detaylı inceledik.

Kat Kat Giyinme Zamanı

Soğuk günlerde kat kat giyinmeyi bir sanata dönüştürmeye hazır olun! Gelecek Sonbahar/Kış sezonunda bu trend, her şeyin bir adım önünde. Kıyafetlerinizin üzerine ya da altına ekleyeceğiniz bu katlar, serin havalarda üşümemenizi kolaylaştırmanın yanı sıra cool görünmenizi de sağlayacak. Balenciaga’nın 9 katı ya da Maison Margiela’nın hacimleri gibi büyük düşünmeseler de Chanel’den Prada’ya moda haftalarında birçok tasarımcı bu katların izinden ustalıkla gitti.


kis-modasi-02.JPG


Mevsimsiz Çiçekler

Birkaç sezondur görmeye alışık olduğumuz çiçek desenleri, yeni sezonda da hakimiyetini sürdürecek. Mevsim şartlarına pek de uygun olmadığı düşünülen bu çiçekler, kışın soğuk ve kasvetli havasına baharı getiriyor. Tepeden tırnağa bürünebileceğiniz gibi sadece tek bir parçada da kullanabileceğiniz bu trende, siz de ayak uydurun.


kis-modasi-04.jpg


Batılı Kovboylar

2018 İlkbahar/Yaz sezonunu etkisi altına alan kovboyların saltanatı, 2018-2019 Sonbahar/Kış sezonunda da sürüyor. Hollywood’un Western filmlerinden ilham alınarak tasarlanan kovboy stilleri, Isabel Marant’ın defilesinde en büyük yankıyı gösterse de Fendi’den Alberta Ferretti’ye moda haftaları boyunca bolca kullanıldı.



kis-modasi-03.JPG


Pofuduk Montlar

Sonbahar/Kış sezonlarında çoğu zaman görmeye alışık olduğumuz pofuduk montlar, yeni sezonda da sokaklardaki hakimiyetini sürdürecek. Konforlu olmalarının yanında aynı zamanda sımsıcak tutacak bu montlara, gardırobunuzda mutlaka yer açın.

80'lere Dönüş

80’ler biraz kafası karışık, biraz canlı; ama moda dünyasının en çok sevdiği ve tekrar tekrar geri çağırdığı bir dönem. Moda haftaları boyunca gerçekleşen defileler de geçmişi hatırlamak istiyor olmalı ki koleksiyonlarda bol bol nostalji rüzgarları esti. Her tondan neonların yanı sıra hacimli kollar ve vatkaların bir adım önde olduğu bu trendden, stilinize uygun bir tasarım bulmanız kaçınılmaz.

Sahte Kürkler

Tarih boyunca kürkler her zaman zenginliğin ve asaletin simgesi olarak karşımıza çıktı. Neyse ki moda dünyası, doğayı korumak adına bu çok sevilen kürkleri, sahte tasarımlarla kadınlara sunmaya başladı. Şık görünümün bir numaralı tercihi olarak tasarlanan bu sahte kürkler, modanın çevreye duyarlılığının bir numaralı göstergesi.


kis-modasi-05.jpg


Işıltılı Zamanlar

Işıl ışıl pullar ve payetler yeni sezonun gözdesi! 1980’lerin tulumlarından Viktoria Dönemi’nin gece elbiselerine kadar oldukça geniş bir yelpazede kullanılan ışıltılı siluetler, Sonbahar/Kış modasında sokakları parlatacak.


Vazgeçilmez Ekoseler

Geçmişten günümüze kadar en özel kumaş kodlarından biri olan ekose, moda haftaları boyunca podyumdan inmedi. Gardıropların her zaman en kurtarıcı parçalarından biri olan bu kumaş, Sonbahar/Kış sezonunda da sizi kurtarmaya devam edecek. Burberry’nin moda dünyasına armağan ettiği bu kareler, birçok tasarımcının defilesinde başroldeydi. İlkbahar/Yaz sezonunda olduğu gibi Sonbahar/Kış sezonunda da bayrağı elden bırakmayan koseyi, stilinizle barıştırmanızda fayda var.


Romantik Kış

Romantizm dolu bir sezon kapıda. Kıvrımları saklamayan, feminenliği uçuşan bir masumiyetle buluşturan bu elbiseler, 2018 Sonbahar/Kış sezonunda tasarımcıların anahtar parçası oldu. Dantellilerden çiçek motiflilerine kadar elbiselerin bu naif ve şiirsel hali, romantizm dolu bir kış geçirmenizi sağlayacak.

Leopar Hakimiyeti

Üzerinden 4000 yıl geçse de henüz tam olarak evcilleştirilememiş olan kedigillerin belki de en vahşisi leoparlar, tasarımcıların tutkusu sayesinde yine moda haftalarının ilgi odağıydı. New York’tan Milano’ya podyumda yürüdükten sonra Paris Moda Haftası’nda kendini gösteren leoparların kadınların üzerinde yarattığı vahşi cazibe, geçmişte olduğu kadar yakın gelecekte de etkisini sürdüreceğe benziyor. Tom Ford’un defilesinde ön plana çıkan neon tonlarından 80’ler ve 90’lardan aldığı ilhamla bizi adeta zaman makinasına bindiren klasik leopara kadar, bu en sevilen desene, tepeden tırnağa kendinizi emanet edebilirsiniz.
 
Top