2 Ay ve 2 Haftalık Bebek

yaren*

Herşey olması gerektiği gibi ;)
Özel üye
BEBEĞİNİZ 2 AY 2 HAFTALIK

Bebeğiniz her geçen gün daha da güçleniyor. Şimdi karnının üzerindeyken başını, göğsünü ve omuzlarını yerden yukarı kaldırabilir. Bebeğiniz bu şekilde “uçarken” kendiyle gurur duyacak ve çok mutlu olacaktır. Eğer özellikle güçlü ise, midesinin üzerinde dururken kollarını kullanarak kendini yukarıya doğru itebilir.

mdpSqsQ.png


Karnının üzerinde yatarken önünde bir oyuncak tutarak ve bu oyuncakla ona biraz sataşarak bu beceriyi geliştirmesine yardımcı olun. Oyuncağa uzanamayacak veya ona karşı hareket edemeyecek olmasına rağmen, oyuncağa bakmak için kendini kaldırmak isteyecektir. Bebeğiniz esasında en az 6 aylık olana kadar emeklemeyecektir, fakat bu emekleme öncesi hareketler kaslarını geliştirir ve bebeğinizin daha güçlü olmasını sağlar. Bebeğiniz emeklemeye başlamadan önce kaçabilecek ve yuvarlanabilecektir. Bebeğinize bu şekilde karnı üstünde durabileceği fırsatlar sağlamanız önemlidir. Bu nedenle, bebeğiniz uyanık ve mutlu olduğu zaman düzenli oyun periyodları için onu beşiğinden, koltuğundan veya taşıyıcısından çıkarın.

BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ?

Bebeğinizin ağlamaları oldukça ayırt edicidir. Araştırmalar, bebeklerin belirli bir mesafeden sadece kendi ağlama sesleri ile ayırt edilebileceklerini göstermiştir.

Problem & Çözüm

Halka açık alanlarda bebeğinizin emzirilmesi

İstediğiniz her yerde bebeğinizi emzirebilirsiniz. Bu, kirli bir tuvalette veya arabanızda saklanmaktan kesinlikle daha uygundur (ve muhtemelen daha hijyeniktir). Elbette bu, her zaman bebeğinizi rahatlıkla emzirebileceğiniz anlamına gelmez. Daha rahat olmak için şunları yapabilirsiniz:

Bol bir bluz ile birlikte iki parçalı bir kıyafet giyin. Böylelikle kıyafetinizi alttan açabilirsiniz. Bu sayede bebeğinizi bluzunuzun altından emzirebilir ve bluzunuzu üstten açmak ve göğsünüzü dışarıya çıkarmak zorunluluğundan kurtulursunuz. İhtiyatlı yırtmaçlar veya kapaklar ile tasarlanmış emzirme giysileri de güveninizin artmasına yardımcı olacaktır.

Emzirme sütyeni takın. Böylelikle bir elinizle bebeğinizi tutarken diğer elinizle emzirme sütyeninizin kapaklarını açabilirsiniz.

Kıyafetlerinizin rengine ve kumaşına dikkat edin. Açık bir renk, sızan anne sütünü veya göğüs petlerini daha net bir şekilde gösterir ve ipek veya satenden yapılmış bir üst giysisinin anne sütü ile lekelenme veya bozulma ihtimali daha fazladır. Lekeleri en iyi saklayan kıyafetler desenli olanlardır.
Bir şal takın veya bebeğinizin battaniyesini kullanın. Eğer kendinize ekstra koruma sağlamak istiyorsanız, bebeğinizi emzirirken göğsünüzü ve karnınızı bunlarla kapatabilirsiniz.

Kaynak: Mynet.com
 
Top