Renk Seçimi
+ + + + + + + + + + + + + + X

Yaprak Salamura - Yaprak Salamura Nasıl Yapılır ?

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Suskun tarafından 3 Haziran 2010 başlatılmıştır.

  1. Suskun

    Suskun V.I.P Vip Üye

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.415
    Beğenileri:
    122
    Ödül Puanları:
    5.480
    Yer:
    Türkiye
    Yaprak Salamurası

    [​IMG]


    Malzemeler
    1/2kg asma yaprağı
    1 lt su
    4 yemek kaşığı dolusu kaya tuzu
    Hazırlanışı
    Büyük bir tencereye; suyu, tuzu koyup eritin ve ocağa koyup kaynatın. 15 er tane yaprakların saplarını kökünden kopartmadan damarlı yerleri üst üste gelecek şekilde dizin,yıkayıp kaynamakta olan tuzlu suya atın ve haşlayın haşlanan yaprakları kavanoza koyup aynı işleme devam edin. kavanoz dolunca kaynamakta olan kalan suyu ağzına kadar doldurun ve sıcaklı yeni kapakla kapatıp kavanozu ters çevirin.. yaklaşık 1 gece ters şekilde kaldıktan sonra serin ve karanlık bir yerde saklayın.. yarım kg salamura yaprağı tam 1 kavanoz oluyor.. salamura yaprağı bu şekilde yapıldığında 2 yıla kadar tazeliğini koruyor ve bozulmuyor.
    [​IMG]
    BAŞKA BİR ŞEKİLDE İSE
    Yapraklarınızı yıkayıp sade kaynar suda haşladıktan sonra suyunu süzdürüp saklama poşetlerine koyun ve derin dondurucuya koyun.. kullanacağınız vakit buzunu çözdürdükten sonra hemen kullanabilirsiniz..
     

Sayfayı Paylaş