Şanlıurfa Yemek Kültürü

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Şanlıurfa Yemek Kültürü

Halil İbrahim sofrası denince akla cömertlik, bereketli sofralar ve misafirperverlik gelir. Şansımız, Anadolu gibi zengin toprakların bir parçası olmak, dünyanın belki de hiçbir yerinde göremeyeceğiniz misafirperverliği yaşadığımız coğrafyada görmek. Bu kültürün yaşadığı kentlerimizden birindeyiz.
Şanlıurfa Güneydoğu Anadolu mutfağının karakteristik özelliklerinin hemen hemen hepsini taşıyan bir yöre. Bol salçalı, acılı ve baharatlı yemekler mutfak kültürünün temelini oluşturuyor. Baklagillerin yanı sıra yarma denilen buğday, çorbalar ve soğuklarda kullanılıyor. Urfalılar misafir ağırlamak ve onlara çeşitli yemekler ikram etmekten büyük bir zevk alıyorlar.
Şanlıurfa'nın yöresel yemekleri arasında; ayran çorbası, hamurlu, pıt pıt, sarı çorba, çağala aşı, pakla aşı, hıttı bastırması, soğan tavası, su kabağı, bütün balcan, sarımsak aşı, kaburga, isot çömleği, bamya çömleği, acır annaziği, tatlı bamya, erik tavası, lolaz dürmüğü, saca basma, döğmeç, ekmek aşı, kenger aşı, semsek, has dolması, mimbar, acır bastırmasını sayabiliriz.
 

arz-ı hal

şşşşştttttttt
Özel üye
fırın kebabı,tencere kebabı,kıyma kebabı,patlıcan kebabı,kebapta kebap...kaldığım 20 gün içinde 4 kilo almıştım :Dişte benim damak tadıma uygun mutfaklar urfa,diyarbakır,mardin,offf acısı bol,baharatı bol,eti bol offf ki ne offf :D
bu bölgelere gittiğiniz de yemek yemeniz konusun da yapılan ısrarlar dillere destandır...zorla yemek yersiniz:D bizde de böyle sanırım ondan seviyorum bu yöreleri:)
 
Top