Noktalama İşaretlerinin Komik Anlamları

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Noktalama İşaretlerinin Komik Anlamları

NOKTA: tek başınadır karizmatiktir her cümleyi o bitirir son söz ona aittir.

VİRGÜL: noktanın yandan yemişi saçı uzunu beli büküğü de diyebiliriz. Şekil itibariyle eleştiriye açıktır cümlelerde kısa soluklar almak için kullanılır ayrıca bir çiçek adı gibi durur.

İKİ NOKTA ÜST ÜSTE: üst üste olmaları onların kendi ahlaksızlığıdır. Alttaki noktanın problemleri bizi ilgilendirmez. Önemli olan işaretin işlevidir. Bir açıklama cümlesi için en uygun işarettir.

ÜÇ NOKTA: sıkı kankadır bu 3 ü. Ya hepsi birlikte yada asla! İki nokta yan yana nerde görülmüş? Zaten görülemez çünkü 2 nokta yan yana gelince rahat duramayıp üst üste çıkıyorlar. O yüzden en güzeli 3 nokta ). Cümlenin devamının var olduğunu anlarız. İsteğe bağlı olarak bir kaç nokta daha ekleyip halay ekibi oluşturulabilir

NOKTALI VİRGÜL: soslu makarna tamlaması gibidir. Virgül noktasızda işaretlik görevini idame edebilir ama nokta ayrı bir hava katar. Daha güçlü gösterir görsel açıdan birbirlerine yakışırlar.

SORU İŞARETİ : aynısından bitanesi de karşı tarafında durursa kalp şekli çıkar bu sizin üretkenliğinize bağlıdır. Soru cümlesi mi değil mi anlamadığımızdan(!) mütevellit sonuna bu işareti koyma gereği görmüşüzdür.

ÜNLEM: duygularımızı belirtirken kullanırız "of be bu yazıda bitmiyo yeter artık" gibi. Sanki ünlem koymasak hangi duyguyu vurguladığımız anlaşılamayacak! Ama olsun işaret işarettir. Hepsini koruyalım sevelim yeri gelince kullanalım.

KESME İŞARETİ: yalan!!! Ortada ne kesilen var ne biçilen! Hiç bişeyi kesmediğini ispatlayabilirim. Ahanda ispatlıyorum. Türk'üm Türk'sün Türk. Nooldu şiştinmi? Kesti mi heee??? Cevap ver bakalım?

TIRNAK İŞARETİ: buda yalan! Bi bakın bakalım tırnaklarınıza " na buna benziyomu? Iıh benzemiyo dimi? Yinede faydalı bir işarettir illa tırnağa benzemek zorunda değildir. Görüntüsü adıyla tezat olsa bile.
 
Top