Muzlu milföy pasta

Papatya

V.I.P
V.I.P

Kalori düzeyinin çok yüksek olmasına karşılık hiç kolesterol içermeyen muzu, kemik gelişimini sağlama ve yorgunluğu giderme gibi sağlığa pek çok açıdan fayda sağlaması sebebiyle bol bol tüketmenizi öneririz.

MTHgdxX.jpg


Malzemeler


4 adet muz
5 adet milföy hamuru
2 su bardağı
1 kahve fincanı un
Yarım bardak süt
1 su bardağı toz şeker


Üzeri için

Kakao


Nasıl yapılır


Milföy hamurlarını ikiye kesip, 10 parça hamur elde edin. Üzerlerini çatalla güzelce delip, önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.


2 su bardağı süt, un, toz şekeri karıştırarak muhallebi kıvamı alana kadar pişirin ve ocaktan alın. İsterseniz bir çay kaşığı da vanilya ekleyin.
2 adet muzu çatalla ezip karışıma ekleyin.
1 adet milföy hamurunun üzerine fırça ile 1 çay kaşığı süt sürün. 1 çorba kaşığı muzlu karışımı yayıp, 2-3 adet halka doğranmış muz dilimi yerleştirin. Üzerine 1 adet milföy hamuru koyun. Kakao serpin.
Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayın. Soğuk olarak servis yapın.




 
Top