• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Konserve Yapımının Püf Noktaları

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Konserve Yapımının Püf Noktaları

# Gerek meyve gerekse sebze konservesi yapılmasında mutlaka, özel konserve kavanozu ve kapağına ihtiyaç vardır.
# Konserve kavanoz kapağının içi sentetik kauçukla kaplıdır, 'Sızdırmaz' denen kapanmayı bu conta sağlar. Bu tabakanın bozulmamış, çizilmemiş, sıyrılmamış olması şarttır.
# Bir kapak sadece bir defa kullanılabildiği halde, kavanozun kendisi kırılana kadar kullanılabilir.
# Bir kiloluk konserve kavanozu ancak 1 kilo su alır, yarım kiloluk bir konserve kavanozu 650 gr su alır.
# Meyve konserveleri yapımında, pastörizasyon için uygun derinlikte tabanı düz olan bir tencere veya küçük bir kazan yeterlidir.
# Sebze konservesi yapımında 'basınçlı tencereye' ihtiyaç vardır. 'Otoklav' da denen bu tencerenin doğru gösteren bir basınç göstergesi bulunmalıdır.
# Kavanozların çatlamasını önlemek için konserveyi sterilize edeceğiniz tencerenin altına tahta ya da ızgara yerleştirmelisiniz.
# Konserveyi sterilize ettikten sonra tencereden çıkarınca kuru bir havlu veya kalın bir bezin üzerine yerleştirmelisiniz.
 
Top