Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Güncel
Gerekli Bilgiler
KARPUZUN FAYDALARI
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="kAşİf" data-source="post: 822207" data-attributes="member: 116803"><p>Karpuz, güçlü bir<strong> antioksidan</strong>dır. C ve A vitaminleri açısından zengin olan karpuz bizi hastalıklardan da koruyor. İşte diğer faydaları…</p><p></p><p style="text-align: center">[ATTACH=full]55399[/ATTACH]</p><p></p><ol> <li data-xf-list-type="ol"><strong>C</strong> ve<strong> A vitaminleri</strong> açısından oldukça zengindir. Özellikle <strong>beta-karoten </strong>deposu olarak bilinir.</li> <li data-xf-list-type="ol"><strong>Likopen</strong> olarak bilinen bir antioksidan karpuzda bol miktarda bulunur. Bu antioksidanlar vücutta dolaşırken zararlı maddeleri etkisiz hale getirir. Bu zararlı maddeler kolesterolün kan damarlarına yapışmasına neden olurkalp krizine yol açabilir. Karpuzdaki antioksidanlar bu maddelere karşı savaşır. Likopen karpuzda da bulunan ve meyveye kırmızı rengi veren bir antioksidandır. Likopen <strong>prostat kanseri </strong>riskini de azaltır.</li> <li data-xf-list-type="ol">Karpuz terleme sebebiyle kaybettiğimi <strong>sodyum </strong>ve<strong> potasyum</strong> yönünden de zengindir.</li> <li data-xf-list-type="ol">Karpuz likopen açısından en zengin besin maddesidir.</li> <li data-xf-list-type="ol">Enerji üretimi için gerekli olan<strong> B vitamini </strong>karpuzda bol miktarda bulunur. Gıda uzmanları karpuzda özellikle <strong>B6 </strong>ve <strong>B1 vitaminleri</strong>nin bulunduğuna dikkat çekmektedir.</li> <li data-xf-list-type="ol">Karpuz kişinin hararetini alan ve serinletici etki gösteren bir meyvedir.</li> <li data-xf-list-type="ol">Karpuzda bulunan antioksidanlar <strong>astım, kolon kanseri, kalp rahatsızlıkları, romatoid arterit</strong> ve <strong>prostat kanseri</strong> riskinin azaltılmasında yardımcı olur.</li> <li data-xf-list-type="ol">Karpuz, yağsız bir besindir ancak enerji üretimini artırır. Ayrıca yaşa bağlı <strong>dejenerasyona karşı da vücudu korur.</strong></li> </ol><p></p><p><strong>miliyet</strong>, 22/062011</p><p>Karpuzla Gelen Sağlık</p><p>Yaz diyetlerinin vazgeçilmezlerinden olan karpuz, düşük kalori değerinin yanı sıra <strong>betakaroten</strong> başta olmak üzere çeşitli <strong><u>kanser</u></strong> türlerine karşı etkili maddeler içermesi nedeniyle de tavsiye ediliyor.</p><p>Bol miktarda <strong>C vitamini</strong> barındıran karpuzun aynı zamanda <strong><u>antioksidan</u></strong> özelliği olduğunu ve çeşitli kanser türlerine karşı etkili olan betakaroten içerdiğini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Erkan Erdal, karpuzda bulunan yüksek miktarda potasyumunun kalp fonksiyonlarının ve kan basıncının düzenlenmesine yardımcı olduğunu vurguladı.</p><p>Aynı zamanda iyi bir lif kaynağı olduğu için karpuz bağırsak hareketlerini de düzenler.Bağırsak kanserini önlemede de karpuz rol oynar.</p><p></p><p><strong>ÇEKİRDEKLERİ DE YARARLI</strong></p><p>Karpuz çekirdeklerinin de içinde bulunan "cucurbocitrin" adlı madde kan basıncını düşürmeye yardımcı olur. Çekirdeklerin içinde yer alan bu madde böbrek fonksiyonlarının düzenlenmesine de yardımcı olur. Karpuzu yaz aylarında hazırlanan diyet programlarına mutlaka dahil edilmelidir. Yağ ve kolesterol içermediğinden ve kalorisi düşük olduğundan, yaz aylarında yapılan diyetlerde karpuzun özel bir yeri vardır.</p><p></p><p><strong>BİR PORSİYONDA 45 KALORİ </strong></p><p>Kalorisinin düşük olmasına karşın, karpuzun "sınırsız" tüketilmesinin de söz konusu değildir. Diyet yapanlar tüketecekleri karpuzun miktarının ölçülü olmalıdırlar. Orta büyüklükte bir karpuzun 8'de bir diliminde yaklaşık 45 kalori vardır. Bu miktar bir porsiyon için yeterlidir.</p><p></p><p>Karpuz seçerken olgun, koyu renkli çekirdekli olmasına dikkat edilmesi gerekir. Karpuzun çekirdekleri kurutulup ezilerek yenilebilirde.</p><p><strong>ntvmsnbc, </strong>10/07/2007</p><p>Karpuzu Yemekten Önce Yiyin</p><p>Karpuzda bol miktarda C vitamini var. Karpuzun hem kalorisi düşük, hem de yağ ve kolesterol içermiyor. Karpuzun bu özelliklerinden yararlanmak için mide boşken yenilmesi, yemeklerin sonuna bırakılmaması tavsiye ediliyor.</p><p>Birçok faydasının yanı sıra yaz aylarının lezzetli bir serinleme meyvesi olan karpuzun açken tüketilmesi önerildi. Uzmanlar, karpuzun içerisinde bulunan maddelerden daha iyi yararlanmak için yemekten sonra değil açken yenilmesini tavsiye ediyor. Bu şekilde sindirim güçlüğü de engelleniyor .Ancak aşırı soğuk değil, normal soğuk olarak tüketilmelidir.</p><p>Sakarya Vatan Hastanesi Başhekimi uzman doktor Dursun Bostancı, karpuzun insan vücuduna sayısız yararları olduğunu kaydediyor. Karpuz bol miktarda C vitamini, iyi bir lif kaynağı ve antioksidan içerir. Karpuz çeşitli kanser türlerine karşı olan beta karoten içerir. Barındırdığı yüksek potasyum ile de kan ve basıncın düzenlenmesine yardımcı olur. Lif kaynağı olması sebebiyle bağırsak hareketlerini düzenler. Ayrıca böbrekler için de ideal bir besin kaynağıdır. Böbrekleri çalıştırır, idrar söktürür, üre ve ürat tuzlarını temizler. Az miktarda bile olsa içerdiği 'likopen' maddesi sayesinde kalbi enfarktüsten korur. Bunun yanında karpuzun yüksek miktarda su içermesi sebebiyle su kaybını da engeller.</p><p><strong>İyi bir karpuz nasıl anlaşılır?</strong></p><p>Tatlı ve sulu, olgun bir karpuz seçmek için seçilen karpuzun kabuğu parlak değil, mat olması gerekir. Ayrıca kabuğunu tırnağınızla hafifçe dokunduğunuzda yeşil kısmı kolayca kazınması ve toprağa oturan kısmının renginin açık sarı olması iyi bir karpuz olduğunu gösterir. Eğer karpuz kesmece alınacaksa; içinin renginin parlak kırmızı, çekirdeklerinin de koyu kahverengi veya siyah renkte olmasına dikkat edilmelidir.</p><p><strong>zaman, 11/07/2007</strong></p><p>Böbrek Taşı Olan Karpuz Yesin</p><p>Yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi olan karpuzun sayısız faydası var.</p><p>Karpuz, kum ve taştan yakınanların tercih etmeleri gereken bir meyve</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kAşİf, post: 822207, member: 116803"] Karpuz, güçlü bir[B] antioksidan[/B]dır. C ve A vitaminleri açısından zengin olan karpuz bizi hastalıklardan da koruyor. İşte diğer faydaları… [CENTER][ATTACH=full]55399[/ATTACH][/CENTER] [LIST=1] [*][B]C[/B] ve[B] A vitaminleri[/B] açısından oldukça zengindir. Özellikle [B]beta-karoten [/B]deposu olarak bilinir. [*][B]Likopen[/B] olarak bilinen bir antioksidan karpuzda bol miktarda bulunur. Bu antioksidanlar vücutta dolaşırken zararlı maddeleri etkisiz hale getirir. Bu zararlı maddeler kolesterolün kan damarlarına yapışmasına neden olurkalp krizine yol açabilir. Karpuzdaki antioksidanlar bu maddelere karşı savaşır. Likopen karpuzda da bulunan ve meyveye kırmızı rengi veren bir antioksidandır. Likopen [B]prostat kanseri [/B]riskini de azaltır. [*]Karpuz terleme sebebiyle kaybettiğimi [B]sodyum [/B]ve[B] potasyum[/B] yönünden de zengindir. [*]Karpuz likopen açısından en zengin besin maddesidir. [*]Enerji üretimi için gerekli olan[B] B vitamini [/B]karpuzda bol miktarda bulunur. Gıda uzmanları karpuzda özellikle [B]B6 [/B]ve [B]B1 vitaminleri[/B]nin bulunduğuna dikkat çekmektedir. [*]Karpuz kişinin hararetini alan ve serinletici etki gösteren bir meyvedir. [*]Karpuzda bulunan antioksidanlar [B]astım, kolon kanseri, kalp rahatsızlıkları, romatoid arterit[/B] ve [B]prostat kanseri[/B] riskinin azaltılmasında yardımcı olur. [*]Karpuz, yağsız bir besindir ancak enerji üretimini artırır. Ayrıca yaşa bağlı [B]dejenerasyona karşı da vücudu korur.[/B] [/LIST] [B]miliyet[/B], 22/062011 Karpuzla Gelen Sağlık Yaz diyetlerinin vazgeçilmezlerinden olan karpuz, düşük kalori değerinin yanı sıra [B]betakaroten[/B] başta olmak üzere çeşitli [B][U]kanser[/U][/B] türlerine karşı etkili maddeler içermesi nedeniyle de tavsiye ediliyor. Bol miktarda [B]C vitamini[/B] barındıran karpuzun aynı zamanda [B][U]antioksidan[/U][/B] özelliği olduğunu ve çeşitli kanser türlerine karşı etkili olan betakaroten içerdiğini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Erkan Erdal, karpuzda bulunan yüksek miktarda potasyumunun kalp fonksiyonlarının ve kan basıncının düzenlenmesine yardımcı olduğunu vurguladı. Aynı zamanda iyi bir lif kaynağı olduğu için karpuz bağırsak hareketlerini de düzenler.Bağırsak kanserini önlemede de karpuz rol oynar. [B]ÇEKİRDEKLERİ DE YARARLI[/B] Karpuz çekirdeklerinin de içinde bulunan "cucurbocitrin" adlı madde kan basıncını düşürmeye yardımcı olur. Çekirdeklerin içinde yer alan bu madde böbrek fonksiyonlarının düzenlenmesine de yardımcı olur. Karpuzu yaz aylarında hazırlanan diyet programlarına mutlaka dahil edilmelidir. Yağ ve kolesterol içermediğinden ve kalorisi düşük olduğundan, yaz aylarında yapılan diyetlerde karpuzun özel bir yeri vardır. [B]BİR PORSİYONDA 45 KALORİ [/B] Kalorisinin düşük olmasına karşın, karpuzun "sınırsız" tüketilmesinin de söz konusu değildir. Diyet yapanlar tüketecekleri karpuzun miktarının ölçülü olmalıdırlar. Orta büyüklükte bir karpuzun 8'de bir diliminde yaklaşık 45 kalori vardır. Bu miktar bir porsiyon için yeterlidir. Karpuz seçerken olgun, koyu renkli çekirdekli olmasına dikkat edilmesi gerekir. Karpuzun çekirdekleri kurutulup ezilerek yenilebilirde. [B]ntvmsnbc, [/B]10/07/2007 Karpuzu Yemekten Önce Yiyin Karpuzda bol miktarda C vitamini var. Karpuzun hem kalorisi düşük, hem de yağ ve kolesterol içermiyor. Karpuzun bu özelliklerinden yararlanmak için mide boşken yenilmesi, yemeklerin sonuna bırakılmaması tavsiye ediliyor. Birçok faydasının yanı sıra yaz aylarının lezzetli bir serinleme meyvesi olan karpuzun açken tüketilmesi önerildi. Uzmanlar, karpuzun içerisinde bulunan maddelerden daha iyi yararlanmak için yemekten sonra değil açken yenilmesini tavsiye ediyor. Bu şekilde sindirim güçlüğü de engelleniyor .Ancak aşırı soğuk değil, normal soğuk olarak tüketilmelidir. Sakarya Vatan Hastanesi Başhekimi uzman doktor Dursun Bostancı, karpuzun insan vücuduna sayısız yararları olduğunu kaydediyor. Karpuz bol miktarda C vitamini, iyi bir lif kaynağı ve antioksidan içerir. Karpuz çeşitli kanser türlerine karşı olan beta karoten içerir. Barındırdığı yüksek potasyum ile de kan ve basıncın düzenlenmesine yardımcı olur. Lif kaynağı olması sebebiyle bağırsak hareketlerini düzenler. Ayrıca böbrekler için de ideal bir besin kaynağıdır. Böbrekleri çalıştırır, idrar söktürür, üre ve ürat tuzlarını temizler. Az miktarda bile olsa içerdiği 'likopen' maddesi sayesinde kalbi enfarktüsten korur. Bunun yanında karpuzun yüksek miktarda su içermesi sebebiyle su kaybını da engeller. [B]İyi bir karpuz nasıl anlaşılır?[/B] Tatlı ve sulu, olgun bir karpuz seçmek için seçilen karpuzun kabuğu parlak değil, mat olması gerekir. Ayrıca kabuğunu tırnağınızla hafifçe dokunduğunuzda yeşil kısmı kolayca kazınması ve toprağa oturan kısmının renginin açık sarı olması iyi bir karpuz olduğunu gösterir. Eğer karpuz kesmece alınacaksa; içinin renginin parlak kırmızı, çekirdeklerinin de koyu kahverengi veya siyah renkte olmasına dikkat edilmelidir. [B]zaman, 11/07/2007[/B] Böbrek Taşı Olan Karpuz Yesin Yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi olan karpuzun sayısız faydası var. Karpuz, kum ve taştan yakınanların tercih etmeleri gereken bir meyve [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
En iyi yönetim şekli?
Cevapla
Forumlar
Güncel
Gerekli Bilgiler
KARPUZUN FAYDALARI
Top