BAHARATLI BASMATİ PİLAVI
Tencerede zeytinyağını kızdırın ve sarımsakları bütün olarak ekleyin.
Kokusunu bıraktığında tüm baharatları ilave edin ve 1 dakika kavurun.
Ardından su ve Knorr Tavuk Bulyonu ilave edin ve suyu bir taşım kaynatın.
Tencerenin altını kısın ve basmati pirincini salın.
Kısık ateşte tencerenin ağzı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirin.
Pilav demlendikten sonra tane baharatlarını çıkarın.
- 500 gr Basmati pirinci
- 1 litre su
- 1 adet Knorr Tavuk Bulyon
- 2 diş sarımsak
- 1/2 adet çubuk tarçın
- 2 adet karanfil
- 1 adet defne yaprağı
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tencerede zeytinyağını kızdırın ve sarımsakları bütün olarak ekleyin.
Kokusunu bıraktığında tüm baharatları ilave edin ve 1 dakika kavurun.
Ardından su ve Knorr Tavuk Bulyonu ilave edin ve suyu bir taşım kaynatın.
Tencerenin altını kısın ve basmati pirincini salın.
Kısık ateşte tencerenin ağzı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirin.
Pilav demlendikten sonra tane baharatlarını çıkarın.