• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Hint Yemekleri - Dünya Mutfağı

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
BAHARATLI BASMATİ PİLAVI

  • 500 gr Basmati pirinci
  • 1 litre su
  • 1 adet Knorr Tavuk Bulyon
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 adet çubuk tarçın
  • 2 adet karanfil
  • 1 adet defne yaprağı
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı


Tencerede zeytinyağını kızdırın ve sarımsakları bütün olarak ekleyin.
Kokusunu bıraktığında tüm baharatları ilave edin ve 1 dakika kavurun.
Ardından su ve Knorr Tavuk Bulyonu ilave edin ve suyu bir taşım kaynatın.
Tencerenin altını kısın ve basmati pirincini salın.
Kısık ateşte tencerenin ağzı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirin.
Pilav demlendikten sonra tane baharatlarını çıkarın.
 

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
PAKORA

  • 500 gr haşlanmış nohut
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 çay kaşığı toz biber
  • 3-4 damla limon suyu
  • 1 çorba kaşığı tereyağı

Nohutları haşladıktan sonra diğer malzemelerle birlikte mutfak robotundan kabaca geçirin.
Mücver büyüklüğünde tavaya dökerek her iki tarafı altın sarısı olana dek kızartın.
 

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
HİNT USULÜ KUZU

  • 1 kg kuzu budu (kemikleri çıkarılıp kuş başı doğranmış)
  • 2 orta boy soğan (ince doğranmış)
  • 3 diş sarımsak (dövülmüş)
  • 1 çay kaşığı toz safran (istenirse)
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 60 gr tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1/2 tatlı kaşığı hint biberi (istenirse)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 60 gr çekilmiş badem
  • 125 gr krema


Büyük bir kasede, soğanların yarısını, sarmısağın yarısını, safranı (istenirse) ve 2-3 çorba kaşığı yoğurdu karıştırıp, etleri katarak iyice bulayınız. Etleri 1 saat, hazırladığınız bu marinadda dinlendiriniz. Yağı büyük bir tencerede kızdırıp, kalan soğan ve sarımsakları 10-12 dakika, arasıra karıştırarak, nar gibi olana kadar kızartınız. Delikli kepçeyle soğan ve sarımsakları çıkarıp bir tabağa koyunuz. Tenceredeki yağ azaldıysa biraz daha yağ katıp, etleri tencereye koyunuz. Etleri döndürerek 7-8 dakika, nar gibi olana kadar kavurup, kavururken 1 - 2 kaşık yoğurtla sulandırınız. (Kurursa biraz daha yoğurt katınız.) Tabaktaki kızarmış soğan ve sarımsakları, acı kırmızıbiberi, hint biberini (istenirse), tuzu ve kaldıysa yoğurdu ekleyip, ateşi kısarak (suyunu çekmişse 1-2 kaşık su da katarak) 25-30 dakika pişiriniz. Küçük bir kasede bademi krema ile karıştırıp, tencereye katınız. Tencerenin kapağını kapatıp, ağır ateşte 15 dakika pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp, yemeği ısıtılmış bir servis tabağına boşaltarak servis ediniz.
 

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
HİNDİSTAN KURABİYESİ

  • 1 çay bardağı un
  • 1 paket mısır nişastası
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 çorba kaşığı hindistancevizi
  • Bir tutam tuz


Bir paket mısır nişastasının içinden bir çay bardağı alın ve yerine aynı miktarda un koyun. Yumurta hariç tüm malzemeyi cam kaseye koyun. Hamur bütünleşince içine yumurtayı ekleyip yoğurun. Kurabiye hamuru ele yapışmayacak kıvama gelince ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, fırın tepsisine dizin. 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin.
 
Top