gırtlak kanseri yenilemiş olabilirmi ?

Mavi Gül

ѕση_¢ıqℓıк
Özel üye
öncelikle merhaba babam bundan bir sene önce gırtlak kanseri sebebiyle ameliyat oldu ve ses tellerinden birini aldılar şimdi kısıkta olsa konusabiliyor ve gırtlak bölgesinde herhangi bir delik açılmadı yanlız boğaz kısmında yeniden şişlik oluştu bu sebeble tekrar doktora gitti ama doktor bir şeyinin olmadığını söylemiş ilaç bile vermeden geri göndermiş ve 3 ay sonra geri gelmesini söylemiş bizim endişemiz ihmale gelmeyen bir hastalık ve kurtuldum derken yenilemesi erken teşhis önem taşıyan bir hastalık bu belirti sizce yeniden baslamasının bir bulgusumu yada neden olabilir?
 

Dr_M

Özel Üye
Özel üye
Daha önceki patoloji raporu vardır sanırım. Yayılım durumu nasıldı, ameliyat derken sadece biopsi mi yapıldı yoksa tedavi edici operasyon mu?Ameliyat sonrası tedavi ve takibi yapıldı mı? Mutlaka nedeni bulunmalıdır. Üniversite hastahanesinde muayene olması iyi olacaktır.
 

Mavi Gül

ѕση_¢ıqℓıк
Özel üye
üniversite hastahanesinde muayine oldu geçen sene önce bir parça aldılar ankarada incelendi kanser teşhisi konuldu ardından tedavi edici ameliyat oldu ses tellerinden biri alındı diğer ses telide alınmaya gerek olmadan temizlenmiş ameliyat sonrası doktor kontrolü yapıldı ara ara yinede gidiyordu kontrollere ama son günlerde boğazındaki şişlik dikkatimizi çekti ve doktora kontrolden önce gitti ama doktor bir şey yok demiş ilaç bile vermemiş 3 ay sonra gelmesini söylemiş bizim endişemiz 3 ay uzun bir süre şayet allah korusun yenileme varsa geç bir süre olabilirmi yenileme belirtilerinde şişlik varmı
 

Dr_M

Özel Üye
Özel üye
Gırtlak kanseri tedavisinde uygun cerrahi girişim ve radyoterapi ile iyi sonuçlar alınıyor.Şişliğin nedeni olarak tümör nüksü, enfeksiyon ya da ameliyata bağlı yapısal bozuklu olabilir. Nedeni mutlaka tespit edilmeli. Doktorunuzu değiştirin gerekirse ama nedeni tespit edilsin. Şişlik bir kitle oluşumu ise mutlaka bir nedeni vardır.
 

Mavi Gül

ѕση_¢ıqℓıк
Özel üye
doktor hastalığın yenilediğini söylemiş sorun şu ki annem ikinci ameliyatı onaylamıyor babamın ameliyat olmasını istemiyor. ilk ameliyatta ses tellerinden birini almışlardı ve şuan kısık sesle konusuyor ama ikinci ameliyatta ses telleri tamamen alınacak bunuda annem istemiyor çünkü babamın psikolojisinin bunu kaldıramayacağını söylüyor. şuanki haline bile alışamadı ve depresyona girdi birde sesinin tamamen alması durumunda bir köşeye çekilip hayata küsmesinden yaşama sevincini yitirmesinden endişeleniyor ki haklılık payısa malesef var bu hastalık üzüntüyede gelmeyen bir hastalık ve ses tellerini yitirmek babamı daha büyük bir buhrana sokacak kabullenemeyecek ameliyat dısında yokmu başka bir tedavi yöntemi başka neler yapılabilir ses teli alınmadan? ne yapmamızı önerirsiniz böyle bir hasta karşısında onun psikolojik durumunuda düşünerek altarnatif tıp bize yardımcı olabilirmi televizyonlarda görüyoruz falanca iksir iyi geliyor diyorlar bir altarnatif olabilirmi yoksa dolandırıcılıkmı hiç başarıya ulaşmıs biri varmıdır altarnatif tıpla yada günümüz tıp bıçak dısında bir çare öneriyormu? XP TONIC SLS' diye bir altarnatif tıptan bahsediliyor bunu nereden alıyoruz fikirleriniz çok önemli teşekürler
 

GöLGe

Üstat
geçmiş olsun umarım Rabbim korktuğunuza uğratmaz...konu BABA olunca akan sular durur,öfkem diner...babasını çok özleyen biri olarak......
 

Dr_M

Özel Üye
Özel üye
Gırlak kanserinde tedavi cerrahi ve ardından radyoterapi şeklinde uygulanıyor. Tedaviyi kabul etmenizde yarar var bence.
 

Mavi Gül

ѕση_¢ıqℓıк
Özel üye
ikinci ameliyatı olmadan radyoterapi ile sonuca ulasamazmıyız. birinci ameliyattan sonra ilaç tedavisine geçtik ve bir yıl sonra yeniledi bu seferki ameliyat daha ciddi çünkü gırtlağında kocaman bir delik açılacak ve bir platin takılacak makine yardımıyla konusacak. bunun olmasını hasta psikolojisi kabul etmiyor direk radyoterapi yardım edemez mi?
 
Top