Osmanlılardan günümüze kalan akide şekeri, mevlit ve bayramların vazgeçilmezidir. Her ne kadar hazır olarak satılsa da kendi doğal yönteminizle ve daha tatlı olarak evde yapabilirsiniz.
Malzemeler
Malzemeler
- 1125 gr. toz şeker
- 500 gr. su
- Yarım bir limonun suyu
- 50 gr. loğusa şekeri (Reklendirmek için)
- İsteğe bağlı olarak gül suyu veya tarçın (Koku için)
- Bir tencereye şeker ve suyu koyun.
- Kaynamaya başlayınca loğusa şekerini ekleyin.
- İyice köpürene kadar kaynatın.
- Kontrol için soğuk suya bir miktar kaynayan şuruptan atın ve cam gibi berrak olur ve sertleşirse ocağı söndürün.
- Mermer tezgahınızı sıvı yağla yağlayın ve kaynamış olan şerbetinizi tezgaha dökün.
- Metal bir kürek veya spatulayla kenardan ortaya doğru getirin.
- Ortaya iyice toplanan şekeri rulo haline getirin ve makasla istediğiniz şekillerde keserek küçültün