Diş eti çekilmesi için 10 ev ilacı

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

Diş eti çekilmesini azaltmaya, diş eti hastalıklarıyla savaşmaya ve genel ağız sağlığınızı iyileştirmeye yardımcı olacak bazı basit ve etkili ev ilaçlarını deneyebilirsiniz. Ancak bu tedavilerin hiçbirinin tek başına diş eti hastalığını ve diş eti hastalığını düzeltmeyeceğini unutmayın​

İşte diş eti çekilmesi için 10 ev ilaçları.

1. yağ çizim tekniği deneyin​

Ağız sağlığını korumak ve çeşitli diş rahatsızlıklarını tedavi etmek için en etkili geleneksel yöntemlerden biri olarak lanse edilen yağ çekmenin, diş eti çekilmesini tersine çevirmeye de yardımcı olduğuna inanılıyor.
Ayurveda ve Bütünleştirici Tıp Dergisi'nde yayınlanan bir araştırma, yağ çekmenin ağız sağlığı için son derece faydalı olduğunu bildirmektedir.
Yağ çekme alıştırması yapmak için her zaman hindistancevizi yağı kullanın. Özellikle dişlerde koruyucu bir tabaka oluşturmada iyi çalışır, böylece plak oluşumunu önler. Hindistan cevizi yağı ayrıca her türlü diş ve diş eti enfeksiyonuna da iyi gelir.

Nasıl uygulanır:​

  • 15 yemek kaşığı hindistancevizi yağını ağzınızda 20 ila XNUMX dakika karıştırın.
  • Yağı tükürün (kalın ve lezzetli olmalıdır).
  • Ağzınızı suyla çalkalayın. Ardından dişlerinizi her zamanki gibi fırçalayın.
  • İşlemi sabahları yaklaşık bir ay boyunca aç karnına tekrarlayın.​

  • Ayrıca vücudunuzu detoksifiye etmeye ve sağlıklı tutmaya yardımcı olmak için düzenli olarak yağ çekme işlemi yapabilirsiniz
Uyarı: Yağı yutmayın veya gargara yapmayın

2. Arı propolisiyle ağzınızı çalkalayın​

Arıların kovanlarını birbirine yapıştırmak için kullandıkları yapışkan reçine olan propolis, diş eti çekilmesi için başka bir etkili tedavi yöntemidir. Bir dizi diş problemine neden olabilecek bakterilerden kurtulmaya yardımcı olan antibiyotik ve antifungal özellikler açısından zengindir.
Kanıta Dayalı Alternatif Tıp'ta yayınlanan 2013 tarihli bir araştırma, propolis bazlı preparatların, zengin doğal içerikleri nedeniyle çeşitli diş uzmanlıklarında geniş bir uygulama alanına sahip olduğunu bildirmektedir.
Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp Dergisi'nde yayınlanan 2014 tarihli bir araştırma, %2 propolis kullanmanın yeterli ağız hijyenini sağlamada büyük ölçüde etkili olduğunu bildirmektedir

Nasıl kullanılır​

Yerel market veya bakkalda kolayca bulabileceğiniz bir propolis gargara ile ağzınızı günde iki kez çalkalayın.
Propolis kapsülleri veya tabletleri almayı seçebilirsiniz. Takviye almadan önce daima doktorunuza danışın.
Uyarı: Arı sokmasına alerjisi olanlar arı propolisini kullanmamalıdır.

3. Kabartma tozu ile gargara​

Ağzınızı mikroplardan ve bakterilerden uzak tutmanın en etkili yollarından biri kabartma tozu ile yapılmış bir gargara kullanmaktır, böylece diş eti hastalıklarını ve diş eti çekilmesine yol açan diğer sorunları önler.
Kabartma tozu veya kabartma tozu, dişler ve diş etleri için mekanik temizleyici görevi görür. Ağızdaki asit üretimini nötralize eder ve ayrıca enfeksiyonları önlemek için antiseptik görevi görür.
Amerikan Diş Hekimleri Birliği Dergisi'nde yayınlanan bir 2017 araştırması, kabartma tozunun diş eti sağlığını geliştirmedeki yararlı etkisini antibakteriyel ve biyofilmi rahatsız edici aktivitesine bağlamaktadır.

Nasıl kullanılır:​

  • Bir bardağa veya kavanoza bir bardak su dökün.
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu ekleyin.
  • 4 damla saf nane yağı ekleyin.
  • 4 damla çay ağacı yağı ekleyin.
  • Malzemeleri iyice karıştırın.
  • Bu solüsyonu birkaç hafta boyunca günde iki kez gargara olarak kullanın

4. Aloe vera jeli ile diş etlerine masaj yapın​

Aloe vera, diş eti iltihabıyla savaşmaya ve hasarlı dokuyu onarmaya yardımcı olur. Bu nedenle dişeti çekilmeleri için iyi bir çaredir. Ayrıca oral enfeksiyonları ve plak oluşumunu önleyen antibakteriyel özelliklere sahiptir.
Hint Periodontoloji Derneği Dergisi'nde 2011 yılında yayınlanan bir çalışmada, aloe vera jeli kullanımı diş etlerinin durumunu önemli ölçüde iyileştirdi ve periodontal ceplerde yerel bir ilaç dağıtım sistemi olarak kullanılabilir.

Nasıl kullanılır​

  • Taze aloe vera jeli ile diş etlerinize masaj yapın. Durulamadan önce en az 30 dakika bekletin. Bunu günde iki kez tekrarlayın.
  • Alternatif olarak, aloe vera suyunu birkaç kez ağzınızda çalkalayın ve ardından tükürün. Bunu günde iki kez yapın

5. Zerdeçal macunu ile ağrı kesici​

zerdeçal Ayrıca diş eti çekilmesini kontrol etmede çok etkilidir.​

Zerdeçal, ağrıyı, şişmeyi ve iltihabı azaltmaya yardımcı olabilecek antioksidan ve antienflamatuar özelliklere sahip kurkumin içerir. Ayrıca birçok ağız problemine neden olan bakteri aktivitesinin yayılmasını da engeller.
Hint Periodontoloji Derneği Dergisi'nde yayınlanan 2012 tarihli bir araştırma, zerdeçallı gargaranın plak kontrolünde etkili olduğunu buldu.
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal tozunu biraz su ile karıştırarak macun haline getirin. Macunu temiz bir parmakla diş etlerinize uygulayın. bırak
  • 5 dakika bekletin, ardından XNUMX dakika boyunca diş etlerinize hafifçe masaj yapın. Ağzınızı ılık suyla çalkalayın. Bunu günde iki kez tekrarlayın.
  • Ayrıca yarım çay kaşığı zerdeçal tozunu bir bardak suda kaynatabilirsiniz. Soğumasına izin verin ve günde bir kez gargara olarak kullanın.

6. Yeşil çay için​

Yeşil çay, diş eti çekilmesi için denemeniz gereken başka bir ev ilacıdır. Antioksidan ve antienflamatuar özelliklerinden dolayı özellikle dişleri diş etlerine sıkıca tutturmada faydalıdır.
Sadece diş eti hastalığı olasılığını azaltmakla kalmaz, aynı zamanda diş eti iltihabını azaltır ve diş etlerinin dişlere tutunmasını iyileştirir.
Uluslararası Ağız Sağlığı Dergisi'nde 2017 yılında yayınlanan bir araştırma, yeşil çayın sağlıklı diş etlerinin korunmasına ve korunmasına yardımcı olan antioksidan, antimikrobiyal ve anti-kollajenaz aktiviteleri içerdiğini doğruladı.
Hint Periodontoloji Derneği Dergisi'nde 2012 yılında yayınlanan bir araştırma, yeşil çayın iltihabı azaltarak, kemik erimesini önleyerek ve diş eti hastalığı ile ilişkili bazı bakterilerin büyümesini azaltarak diş eti sağlığını desteklediğini bildirmektedir.

Nasıl kullanılır​

  • Günde bir ila iki bardak yeşil çay için. Ağız sağlığını geliştirmek için şeker veya bal olmadan için.
  • Ayrıca yeşil çaydan yapılmış şekersiz sakız çiğneyebilirsiniz

7. Hidrojen peroksit solüsyonu ile durulayın​

Hidrojen peroksit, diş eti çekilmesi ve diğer diş eti hastalıkları için harika bir doğal çözümdür. Mikropları öldüren ve diş eti hastalığına karşı savaşan güçlü bir antibakteriyel madde görevi görür. Ayrıca düzenli kullanıldığında dişlerinizi daha beyaz bırakacaktır.

Ağız sağlığı için %3 hidrojen peroksit şiddetle tavsiye edilir, bu da onu etkili bir gargara yapar.​

  • %3 hidrojen peroksit ve suyun eşit kısımlarını karıştırın. Ağzınızı solüsyonla birkaç saniye çalkalayın ve ardından tükürün. Haftada birkaç kez kullanın.
  • Alternatif olarak, bir macun yapmak için %3 hidrojen peroksiti 1 çay kaşığı kabartma tozu ile azar azar karıştırın. Diş etlerinize ve diş eti hattınıza masaj yapmak için bu macunu kullanın. Son olarak tükürün ve ağzınızı çalkalayın. Haftada birkaç kez kullanın.
Uyarı: Hidrojen peroksiti çok sık kullanmayın. Günde bir kez yeterlidir. Ayrıca yutmayın.

8. Hint bektaşi üzümü kullanın​

Amla olarak da bilinen Hint bektaşi üzümü, diş eti çekilmesini düzeltmeye ve ağız sağlığını geliştirmeye yardımcı olabilir.

Amlada bulunan C vitamini ve diğer besinler diş etlerini güçlendirmeye ve sağlıklı bağ dokularını desteklemeye yardımcı olur. Ağızdaki bakterilerle savaşarak çürük ve çürük oluşumunu engeller ve ağız kokusunun önlenmesine yardımcı olur.
Farmakognozi İncelemelerinde yayınlanan bir 2014 araştırması, amla'nın Ayurveda'da ağız sağlığının genel bir yeniden inşası olduğunu bildirmektedir.

Nasıl kullanılır:​

  • Her gün 1 ila 2 taze amla meyvesini iyice çiğneyin.
  • Ayrıca 1 yemek kaşığı amla suyunu 12 bardak suya karıştırarak gargara hazırlayabilirsiniz. Ağzınızı bu solüsyonla günde bir kez çalkalayın

9. Hint Leylak macunu ile dişlerinizi fırçalayın​

Dişlerinizin veya diş etlerinizin sağlığını iyileştirmek istiyorsanız, neem olarak da bilinen Hint leylak çok etkili olabilir. Diş eti hastalığına ve diğer ağız sorunlarına neden olan bakterileri kolayca yok ederek ağız sağlığının korunmasına yardımcı olan antibakteriyel özelliklere sahiptir.
Bu bağlamda, Hint Periodontoloji Derneği Dergisi'nde yayınlanan 2011 tarihli bir araştırma, neem'in plak tedavisinde etkili olduğunu buldu. (13)

Nasıl kullanılır:​

  • Bazı neem yapraklarını ezerek macun haline getirin. Diş etlerinizi ve dişlerinizi haftada birkaç kez temizlemek için bu macunu kullanın.
  • Neem yapraklarının suyunu dişlerinize ve diş etlerinize de sürebilirsiniz. 5 dakika bekletin, ardından ılık suyla durulayın. Bunu günde bir kez yapın

10. C Vitamini Alımınızı Artırın​

C vitamini eksikliği diş eti iltihabına ve kanamaya neden olabilir. Bu nedenle, diş etleriniz çekildiyse, bu hayati dişeti koruyucu besin maddesinin bitmediğinden emin olmak için C Vitamini seviyenizi kontrol etmeniz gerekir. (14) (15)
C vitamini, hücreleri bir arada tutan bir "yapıştırıcı" protein olan kolajen üretimi için gereklidir. C vitamini ayrıca bakterileri öldürmeye yardımcı olur ve anti-inflamatuar ve iyileştirici bir besin görevi görür.
Ayrıca dişlerde ve diş etlerinde plak ve tartar oluşumunun giderilmesine yardımcı olur.
  • C vitamini almak için, özellikle koyu yapraklı yeşillikler, biber, brokoli, domates, kivi, çilek ve turunçgiller olmak üzere C vitamini yönünden zengin taze sebze ve meyveler tüketin.
  • Diyetinizde yeterince C vitamini almıyorsanız, iyi bir takviye almayı düşünün. Takviye almadan önce daima doktorunuza danışın.
  • Toz halinde bulunan bir C vitamini formu olan kalsiyum askorbat da kullanabilirsiniz. Bu tozu her gün birkaç dakika diş etlerinize ve dişlerinize sürün.
 
Top