Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Brezilya Yemekleri - Dünya Mutfağı
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="ZeyNoO" data-source="post: 396312" data-attributes="member: 10904"><p><strong><span style="color: #FF0000">MISIR NİŞASTALI KURABİYELER (BREZİLYA) </span></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong></p><ul> <li data-xf-list-type="ul"><strong>4 su bardağı mısır nişastası </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>60 gr. hindistancevizi rendesi </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1,5 su bardağı toz şeker </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 yumurta </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1.5 su bardağı yumuşak margarin </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 tutam tuz </strong></li> </ul><p></p><p><strong></strong></p><p><strong>Fırını 180 derecede, ortadan biraz sıcak olarak kızdırın. Derin bir kapta nişastayı, şeker, tuz ve hindistan cevizi rendesi ile iyice karıştırın. Üzerine yumurtayı ve küçük parçalar halinde margarini ekleyin. Parmak uçlarınız ile çalışarak tart hamuru gibi bir hamur yapın. Hamuru uzunlamasına yuvarlayarak 5 cm. çapında uzun, salam gibi kalın bir rulo haline getirin. Bir fırın tepsisini yağlayın. Daha sonra bu rulodan 2,5 cm. kalınlığında dilimler kesin. Bu dilimleri yağladığınız tepsiye dizin. Bir çatalın ucuyla üstlerini çizerek süsleyin ve sıcak fırına atarak 15 dakika pişirin. Kurabiyeleriniz tamamen soğuyunca dikkatlice bir pasta tabağına alarak servis yapın. </strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Not: Kalanları dilerseniz hermetik yani kapağı çok iyi kapanan, hava geçirmeyen teneke bir kutuda saklayabilirsiniz.</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ZeyNoO, post: 396312, member: 10904"] [B][COLOR="#FF0000"]MISIR NİŞASTALI KURABİYELER (BREZİLYA) [/COLOR] [LIST] [*]4 su bardağı mısır nişastası [*]60 gr. hindistancevizi rendesi [*]1,5 su bardağı toz şeker [*]1 yumurta [*]1.5 su bardağı yumuşak margarin [*]1 tutam tuz [/LIST] Fırını 180 derecede, ortadan biraz sıcak olarak kızdırın. Derin bir kapta nişastayı, şeker, tuz ve hindistan cevizi rendesi ile iyice karıştırın. Üzerine yumurtayı ve küçük parçalar halinde margarini ekleyin. Parmak uçlarınız ile çalışarak tart hamuru gibi bir hamur yapın. Hamuru uzunlamasına yuvarlayarak 5 cm. çapında uzun, salam gibi kalın bir rulo haline getirin. Bir fırın tepsisini yağlayın. Daha sonra bu rulodan 2,5 cm. kalınlığında dilimler kesin. Bu dilimleri yağladığınız tepsiye dizin. Bir çatalın ucuyla üstlerini çizerek süsleyin ve sıcak fırına atarak 15 dakika pişirin. Kurabiyeleriniz tamamen soğuyunca dikkatlice bir pasta tabağına alarak servis yapın. Not: Kalanları dilerseniz hermetik yani kapağı çok iyi kapanan, hava geçirmeyen teneke bir kutuda saklayabilirsiniz.[/B] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Turizmin başkenti olarak bilinen güneydeki ilimiz?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Brezilya Yemekleri - Dünya Mutfağı
Top