Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri - Dünya Mutfağı
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="ZeyNoO" data-source="post: 387860" data-attributes="member: 10904"><p><strong><span style="color: #FF0000">AFGAN USULÜ ERİŞTE </span></strong></p><p><strong></strong></p><ul> <li data-xf-list-type="ul"><strong>250 g yumurtalı erişte (tercihen kenarları tırtıllı) </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>25 cl (1 su bardağı) yoğurt (tercihen yarım yağlı; bir tülbende ya da ince beze sarılıp, 30 dakika süzdürülmüş) </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>4 çorba kaşığı taze nane (kıyılmış; ya da 2 çorba kaşığı kuru nane) </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>2 1/2 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 çorba kaşığı ayçiçek yağı </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 soğan (ince doğranmış) </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>500 g yağsız dana (ya da sığır) kıyması </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>2 tatlı kaşığı tuz </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 domates (kabuğu soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, doğranmış) </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı (küçük parçalara kesilmiş) </strong></li> </ul><p></p><p><strong></strong></p><p><strong>Sosu hazırlamak için süzdürülmüş yoğurt, taze nanelerin 3 çorba kaşığı (ya da kuru nanenin 1 1/2 çorba kaşığı), pul kırmızıbiberin 1/2 tatlı kaşığı ve limon suyunu bir kâsede karıştırın. </strong></p><p><strong>Ayçiçek yağını kalın dipli bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Isınınca soğanları koyup, sürekli karıştırarak 3 dakika pişirin. Kıyma, kalan pul kırmızıbiber ve tuzun 1/2 tatlı kaşığını ekleyip, sık sık karıştırarak, 6 dakika pişirin. </strong></p><p><strong>Bu arada başka bir tencereye 3 litre (13 su bardağı) su koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın. Kaynayınca kalan 1 1/2 tatlı kaşığı tuzu serptikten sonra, erişteleri koyup, yumuşayıncaya (ama diriliklerini bütünüyle yitirmemelidirler) kadar haşlayın (9 dakika geçince birini alıp, pişip pişmediğini kontrol edin). Öbür tenceredeki kıymalı karışımı karıştırarak domatesleri ekleyip, 2 dakika pişirerek, tencereyi ateşten alın ve bir kenara bırakın. </strong></p><p><strong>Erişteler haşlanınca tencereyi ateşten alıp, erişteleri bir süzgeçte süzerek, yeniden tencereye aktarın. Tereyağı parçalarını koyup, iyice eriyinceye kadar hafif hafif karıştırın. </strong></p><p><strong>Erişteleri ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp, kâsedeki yoğurt sosunu bir kaşıkla, eriştelerin ortasına daire biçiminde aktarın. Öbür tenceredeki kıymalı - domatesli sosu bir kaşıkla dairenin ortasına döşeyip, kalan naneyi üstüne serpiştirerek, bekletmeden servis yapın.</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ZeyNoO, post: 387860, member: 10904"] [B][COLOR="#FF0000"]AFGAN USULÜ ERİŞTE [/COLOR] [LIST] [*]250 g yumurtalı erişte (tercihen kenarları tırtıllı) [*]25 cl (1 su bardağı) yoğurt (tercihen yarım yağlı; bir tülbende ya da ince beze sarılıp, 30 dakika süzdürülmüş) [*]4 çorba kaşığı taze nane (kıyılmış; ya da 2 çorba kaşığı kuru nane) [*]2 1/2 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber [*]1 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) [*]1 çorba kaşığı ayçiçek yağı [*]1 soğan (ince doğranmış) [*]500 g yağsız dana (ya da sığır) kıyması [*]2 tatlı kaşığı tuz [*]1 domates (kabuğu soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, doğranmış) [*]15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı (küçük parçalara kesilmiş) [/LIST] Sosu hazırlamak için süzdürülmüş yoğurt, taze nanelerin 3 çorba kaşığı (ya da kuru nanenin 1 1/2 çorba kaşığı), pul kırmızıbiberin 1/2 tatlı kaşığı ve limon suyunu bir kâsede karıştırın. Ayçiçek yağını kalın dipli bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Isınınca soğanları koyup, sürekli karıştırarak 3 dakika pişirin. Kıyma, kalan pul kırmızıbiber ve tuzun 1/2 tatlı kaşığını ekleyip, sık sık karıştırarak, 6 dakika pişirin. Bu arada başka bir tencereye 3 litre (13 su bardağı) su koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın. Kaynayınca kalan 1 1/2 tatlı kaşığı tuzu serptikten sonra, erişteleri koyup, yumuşayıncaya (ama diriliklerini bütünüyle yitirmemelidirler) kadar haşlayın (9 dakika geçince birini alıp, pişip pişmediğini kontrol edin). Öbür tenceredeki kıymalı karışımı karıştırarak domatesleri ekleyip, 2 dakika pişirerek, tencereyi ateşten alın ve bir kenara bırakın. Erişteler haşlanınca tencereyi ateşten alıp, erişteleri bir süzgeçte süzerek, yeniden tencereye aktarın. Tereyağı parçalarını koyup, iyice eriyinceye kadar hafif hafif karıştırın. Erişteleri ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp, kâsedeki yoğurt sosunu bir kaşıkla, eriştelerin ortasına daire biçiminde aktarın. Öbür tenceredeki kıymalı - domatesli sosu bir kaşıkla dairenin ortasına döşeyip, kalan naneyi üstüne serpiştirerek, bekletmeden servis yapın.[/B] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
En iyi yönetim şekli?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri - Dünya Mutfağı
Top