Afgan Yemekleri - Dünya Mutfağı

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 12 Ekim 2011 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO

    ZeyNoO ٠•●♥ YumuşacıK YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Top Poster Of Month

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    53.943
    Beğenileri:
    1.329
    Ödül Puanları:
    8.830
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    [Linkleri görebilmek için ÜYE olmalısınız!..]

    KABİL PİLAVI (AFGANİSTAN)

    MALZEMELER
    4 çorba kaşığı margarin
    1 kg kemikli koyun eti
    6 su bardağı pirinç
    4 adet büyük soğan
    200 gr kuru üzüm
    1/2 kg havuç
    1 çay kaşığı karabiber
    1 çorba kaşığı tuz

    HAZIRLANIŞI
    Soğanları kalınca rendeleyin, yağda koyu pembe olana dek kavurun. Etleri ilave edip, bir süre beraberce kavurun. Ardından sıcak su, tuz ve karabiberi ilave edip orta ateşte 30 dakika pişirin. Havuçları yarım parmak kalınlığında boylamasına kesip, yağda çevirerek kızartın, süzüp bir kenarda bekletin. Üzümleri çok az yağda hafifçe kavurun, süzüp bir yanda bekletin. Pirinçleri ayıklayıp, iyice yıkayın, süzüp pişmiş etin suyuna katın. Ezmeden ağır ağır karıştırın, demlenmeye bırakmadan önce bir kenarda beklettiğiniz havuç ve üzümleri kenarlara dizin. Çok hafif ateşte, yarım saat kadar demlendirin. Servis yapmadan önce üzerini havuç ve üzümlerle süsleyin.
  2. ZeyNoO

    ZeyNoO ٠•●♥ YumuşacıK YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Top Poster Of Month

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    53.943
    Beğenileri:
    1.329
    Ödül Puanları:
    8.830
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    AFGAN PİLAVI

    • 2 Kaşık yağ
    • 4 Bardak su
    • Biber, baharat, tuz.
    • 1 Kg. kuşbaşı et
    • 2 Bardak pirinç
    • 2 Soğan
    • 3 Havuç

    Kuşbaşı et, ince kıyılmış soğanla birlikte yağla kavrulur ve et, suyunu bırakıp çekinceye kadar kaynatılır, sonra ince kıyılmış havuç konur. Onunla da kavrulduktan sonra pirince yetecek kadar su ve tuz konur, pirinç katılır. Pişirilir. Baharat atılıp karıştırıldıktan sonra servis yapılır.
  3. ZeyNoO

    ZeyNoO ٠•●♥ YumuşacıK YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Top Poster Of Month

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    53.943
    Beğenileri:
    1.329
    Ödül Puanları:
    8.830
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    GOSH FEEL (AFGANİSTAN)

    Hemen hemen 40 adet için:
    • 2 çorba kaşığı toz şeker
    • 1/4 tatlı kaşığı tuz
    • 1/2 su bardağı süt
    • 4 tatlı kaşığı sıvıyağ
    • 2,5 su bardağı un
    • 1/2 tatlı kaşığı toz kakule
    • kızartmak için sıvıyağ

    üstü için:
    • 1/2 su bardağı pudra şekeri
    • 1/2 tatlı kaşığı toz kakule
    • 1/2 su bardağı kıyılmış ceviz veya şam fıstığı

    Yumurtaları köpükleninceye kadar çırpın. İçine şekeri ve tuzu atıp biraz daha çırpın. Sütü ve sıvıyağı ilave edip tekrar kanşnrra. Unun yarısını süt ve yumurta karışımına ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırarak yedirin. Daha sonra unun kalan yarısını ekleyip, unu tamamen yedirınceye kadar karıştırın. Mutfak tezgahına bir parça un serpin ve ürerine hamuru koyup elinizle, yumuşak ve elastiki bir hamur elde edinceye kadar 10 dakika yoğurun. Eğer un yetmezse hamura bir parça daha un ekleyebilirsiniz ama çok sert bir hamur yapmayın. Hamurunuzun üstünü temiz bir mutfak bezi ile kapatarak 2 saat dinlenmeye bırakın. Dinlendikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak, unladıgınız hamur tahtasında, hemen hemen 8-10 cm. çapında daire şeklinde açın. Tatlınıza fil kulağı görünümü vermek için, elinizle bir tarafından uzatarak çekin. Tekrar bir mutfak bezinin üzerine koyarak üstünü kapatın ve diğerlerini hazırlayın.
    Derin bir tencerede veya varsa elektrikli kızartma tenceresinde bol sıvıyağı 190 derecede kızdırın. İçine hazırlamış olduğunuz Fil Kulaklarını atın. Yalnız hamur elastiki olduğu için bekleyince biraz toplanır, onun için hamuru yağa atarken ellenince biraz çekiştirerek fil kulağı şeklini tekrar vererek atın. 45 saniye tatlılar altın rengini alıncaya kadar kızartın. Yalnız tatlılarınızın fazla kızarıp kahverengi olmamasına dikkat edin. Biraz süzerek kağıt bir peçetenin üstüne çıkarın. Daha sonra servis tabağına koyarak üstlerine kakule ile karıştırdığınız pudra şekerini ve dövülmüş cevizi serpin. Arzunuza göre sıcak veya soğuk olarak servis yapın.
    Arzu ederseniz pudra şekeri serpmek yerine, 1 su bardağı şekeri, 1/2 su bardağı su ve kakule ile kaynatarak koyu kıvamda bir şurup hazırlayın. Bu şurubu tatlılarınızın üzerine gezdirip ceviz veya şam fıstığı serperek servis yapın.
  4. ZeyNoO

    ZeyNoO ٠•●♥ YumuşacıK YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Top Poster Of Month

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    53.943
    Beğenileri:
    1.329
    Ödül Puanları:
    8.830
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    SAMBOSAY SHEEREEN (AFGANİSTAN)

    40 adet için:
    hamur için:

    • 2 su bardağı un
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1/4 su bardağı erimiş tereyağı
    • 1 yumurta
    • Soğuk su

    iç için:
    • 1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
    • kızartmak için sıvıyağ

    üstü için:
    • 1/2 su bardağı pudra şekeri
    • 1/2 su bardağı çekilmiş şam fıstığı

    Unu bir kaba tuz ve tereyağı ile koyun ve parmak uçlarınızla tereyağını una yedirin. Yumurtayı 1/2 su bardağı su ile çırpıp una ilave edin ve yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Daha sonra üstünü temiz bir mutfak bezi ile kapatarak serin bir yerde 15 dakika dinlendirin. Hamurunuz dinlenirken cevizi dövün ve kuru üzümle karıştırın. Pudra şekerini de çekilmiş fıstıkla karıştırıp bir kenara bırakın.
    Hamurdan ceviz kadar parçalar kopartarak bir merdane ile 1-2 mm. kalınlığında ve 6-7 cm. çapında açın. İçine bol miktarda hazırladığınız cevizli içleri doldurun ve yarım ay şeklinde kapatın. Tatlılarınızı kapattıktan sonra hamurun kenarını iki parmağınızla sıkıştırarak kapatın. Daha sonra sıkıştırdığınız kısımlara bir çatalla bastırarak süsleyin.
    Dilerseniz hamurdan baklava yufkası gibi açıp 8 cm. genişliğinde uzun dikdörtgenler kesin. Hamurun bir ucuna içi koyup aynı muska böreği gibi kapatın. Yalnız yufkayı cevizli için etrafına çok sarmayın. Yufkanızı her bir tatlı için, en fazla 8 cm. genişlik, 16 cm. uzunluk olarak düşünerek sarın. Tatlılarınızın en uzun kenarı 10 cm. olsun.
    Tavada bol sıvıyağı kızdırın. İçine 3-4 tane tatlı atarak, iki taraflarını çevirerek kızartın. Tatlıların altın rengi alması gerekir. Daha sonra kağıt peçetenin üzerine çıkarın ve servis tabağına alıp üstlerine fıstıklı pudra şekeri serperek sıcak veya soğuk olarak servis yapın.
    Ayrıca isterseniz biraz kıvamlı bir şurup yapıp tatlılarınızın üzerine bu şurubu döküp biraz da fıstık serperek servis yapabilirsiniz.
  5. ZeyNoO

    ZeyNoO ٠•●♥ YumuşacıK YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Top Poster Of Month

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    53.943
    Beğenileri:
    1.329
    Ödül Puanları:
    8.830
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    FIRNEE (AFGANİSTAN)

    Bademli ve Kakuleli Muhallebi

    • 3 su bardağı süt
    • 1/2 su bardağı toz şeker
    • 1/2 su bardağı mısır nişastası
    • 1/4 su bardağı soğuk su
    • 1/2 su bardağı kıyılmış badem
    • 1 tatlı kaşığı kakule
    • 1/2 tatlı kaşığı safran
    • 1/4 su bardağı çekilmiş fındık veya şam fıstığı
    • 1 tutam tuz

    Sütü, şeker ve tuz ile altı kalın bir tencereye koyun. Orta ateşte karıştırarak şeker eriyinceye kadar kaynatın. Soğuk suyla mısır nişastasını karıştırarak açın ve kaynayan sütten bir parça alıp nişastalı suya karıştırarak ilave edin. Ateşi biraz kısın ve elde ettiğiniz karışımı kaynayan şekerli süte durmadan karıştırarak ekleyin. Muhallebiniz baloncuklar yaparak kaynamaya başlayınca içine kabuklan çıkartılarak kıyılmış bademleri atın ve tatlınız koyulaşmcaya kadar durmadan kanştırarak kaynatın. Safranı bir çorba kaşığı ılık su ile ıslatın. Toz kakule ile birlikte tadınıza atın ve çok hafif ateşte 5 dakika karıştırarak pişirin. Daha sonra sıcak sıcak küçük kaselere boşaltıp üstlerine fıstık veya fındık serperek soğuyunca servis yapın.
    Dilerseniz büyük ve derin bir kaba koyup üzerine fıstık veya fındık serpip, soğuyunca kaşıkla servis yapabilirsiniz.

Sayfayı Paylaş