Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri - Dünya Mutfağı
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="ZeyNoO" data-source="post: 387856" data-attributes="member: 10904"><p><strong><span style="color: #FF0000">KORMA (AFGANİSTAN) </span></strong></p><p><strong></strong></p><ul> <li data-xf-list-type="ul"><strong>750 gr. kemiksiz parça kuzu eti </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 büyük baş soğan </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>2 iri diş sarımsak </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1,5 su bardağı su </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1/2 tatlı kaşığı toz acı kırmızı biber </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1/4 su bardağı sarı bezelye </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 tatlı kaşığı kimyon </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 demet taze kişniş </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>50 gr. tereyağı </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>4 çorba kaşığı sıvıyağ </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>Karabiber </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>tuz </strong></li> </ul><p></p><p><strong>Soğanı ve sarımsakları temizleyip ince ince kıyın. Taze kişnişi yıkayıp doğrayın. Tavada sıvıyağı ve tereyağını kızdırın, içine soğanı atın ve orta ateşte altınımsı kahverengi oluncaya kadar kavurun. Ateşi yükseltin ve içine sarımsakları atın. hemen karıştırıp etleri üzerine ilave edin ve etler kızarıncaya kadar kavurun. Eğer et suyunu bırakırsa, etin suyu buharlaşıncaya kadar kavurmaya devam edin. Sıcak suyu, kimyonu, tuzu, karabiberi, kırmızı biberi ve yıkanmış bezelyeleri yemeğe ilave edin. Kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını kapalın, ateşi kısın ve et yumuşayıncaya kadar 1-1,5 saat pişmeye bırakın. Etin pişme süresi etin cinsine göre değişir. Yemek piştiği zaman taze kişnişi ekleyin ve 10 dakika daha pişirin. </strong></p><p><strong>Sade pilavı büyük bir servis tabağına koyun, üzerine birkaç kaşık, etin sosundan gezdirin ve eti ayrı bir servis kabında pilavla servis yapın. </strong></p><p><strong>Dilerseniz sarı bezelye yerine konserve nohut da kullanabilirsiniz. Eğer konserve nohut kullanıyorsanız, nohutu soğuk suyla iyice yıkayıp, yemeğe pişmesinden 45 dakika önce ilave edin.</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ZeyNoO, post: 387856, member: 10904"] [B][COLOR="#FF0000"]KORMA (AFGANİSTAN) [/COLOR] [LIST] [*]750 gr. kemiksiz parça kuzu eti [*]1 büyük baş soğan [*]2 iri diş sarımsak [*]1,5 su bardağı su [*]1/2 tatlı kaşığı toz acı kırmızı biber [*]1/4 su bardağı sarı bezelye [*]1 tatlı kaşığı kimyon [*]1 demet taze kişniş [*]50 gr. tereyağı [*]4 çorba kaşığı sıvıyağ [*]Karabiber [*]tuz [/LIST] Soğanı ve sarımsakları temizleyip ince ince kıyın. Taze kişnişi yıkayıp doğrayın. Tavada sıvıyağı ve tereyağını kızdırın, içine soğanı atın ve orta ateşte altınımsı kahverengi oluncaya kadar kavurun. Ateşi yükseltin ve içine sarımsakları atın. hemen karıştırıp etleri üzerine ilave edin ve etler kızarıncaya kadar kavurun. Eğer et suyunu bırakırsa, etin suyu buharlaşıncaya kadar kavurmaya devam edin. Sıcak suyu, kimyonu, tuzu, karabiberi, kırmızı biberi ve yıkanmış bezelyeleri yemeğe ilave edin. Kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını kapalın, ateşi kısın ve et yumuşayıncaya kadar 1-1,5 saat pişmeye bırakın. Etin pişme süresi etin cinsine göre değişir. Yemek piştiği zaman taze kişnişi ekleyin ve 10 dakika daha pişirin. Sade pilavı büyük bir servis tabağına koyun, üzerine birkaç kaşık, etin sosundan gezdirin ve eti ayrı bir servis kabında pilavla servis yapın. Dilerseniz sarı bezelye yerine konserve nohut da kullanabilirsiniz. Eğer konserve nohut kullanıyorsanız, nohutu soğuk suyla iyice yıkayıp, yemeğe pişmesinden 45 dakika önce ilave edin.[/B] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Atatürk'ün doğduğu şehir?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri - Dünya Mutfağı
Top