Meksika’da bulunan Puerto Vallarta, Centro Universitario de la Costa ve Universidad de Guadalajara üniversitelerinin sağlık departmanları tarafından yürütülen bir araştırmada insanların yemek yeme alışkanlıklarının COVID-19 virüsüne karşı vücut direncini arttırdığı öğrenildi.
Yapılan araştırmalarda 103’ü SARS-CoV2 enfeksiyonu testi pozitif çıkan 236 hasta deneye tabi tutuldu ve test yapmadan önceki üç aylık süreç boyunca onlarla belirli yemek yeme programları verildi. Üç ay sonra yapılan araştırmalarda çıkan sonuçlara göre bakliyat, tahıl ve tahıl gıdaları ile ekmeği sık sık tüketen bireylerin COVID-19’u daha hafif geçirdiği gözlemlendi.
Bazı besinlerin sık tüketilmesi COVID-19'u hafif atlatmaya yardım etmiş görünüyor:
Yapılan araştırmalarda 103’ü SARS-CoV2 enfeksiyonu testi pozitif çıkan 236 hasta deneye tabi tutuldu ve test yapmadan önceki üç aylık süreç boyunca onlarla belirli yemek yeme programları verildi. Üç ay sonra yapılan araştırmalarda çıkan sonuçlara göre bakliyat, tahıl ve tahıl gıdaları ile ekmeği sık sık tüketen bireylerin COVID-19’u daha hafif geçirdiği gözlemlendi.