ALMAN PASTASI PASTANE USULÜ

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

Malzemeler​

1su bardağı ılık su
1 çay bardağı süt
1 paket yaş maya
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
4.5 su bardağı un kontrollü koyalım ele hafif yapışan yumuşak bir hamur olacak . Yarım saat üzeri kapalı dinlenecek
Not kesinlikle hamur set olmayacak ele yapışan bir hamur olacak..
Ara kreması için
4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı nişasta
4 yemek un
1,5 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Üzeri için
Pudra şekeri

alman-pastasi.jpg

Yapılışı​

❣️
Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp avcumuzda yuvarlayarak tepsiye diziyoruz tekrar üzerini örtüp 10 dkika daha mayalandırıp ön ısınma yapılmış fırında 180 derece de altı üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz
Not fırında pişerken ısıya dayanıklı bir tabakla fırının içine su koyalımki üzeri çatlamasın. Sonra muhallebi malzemelerini karıştırarak pişiriyoruz. Muhallebinin sıcaklığı çıkınca bir paket krem şantiye içine dökerek tekrar çırpıyoruz. Kapağını kapatıp bir kenara alıyoruz. Pişip soğuyan bezelerimizi ortadan ikiye keserek arasına muhallebimizden sıkıyoruz. Üzerine arzuya göre çikolata sos ya da pudra şekeri serpip servis ediyoruz. Afiyet olsun
 
Top