Başsağlığı ZÜBEYDE HANIM

DELİBALTA Muharrem

Öyle bir geçer zaman ki!
V.I.P
ATA' mızın saygıdeğer annesi, Zübeyde Hanımı; rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhu şad olsun. Saygıyla...
77146
 

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
ZÜBEYDE HANIM (1857- 14 OCAK 1923)

Zübeyde Hanım'ın bugün vefatının 99. Yıldönümü. Allah rahmet eylesin, ruhu şad mekanı cennet olsun. Selanik'te Zübeyde Molla olarak bilinen, çevresinde kendisine danışılan "bilge" kişiliği ile tanınan muhafazakâr dinine, geleneklerine bağlı bir kadın idi.
Zübeyde Hanım'ın büyük dedesi Molla Hasan, dedesi ise İbrahim Ağadır. Babaannesi Emetullah Hanımdır. Babası Sofu-zade Feyzullah Efendi, annesi Ayşe Hanım, anneannesi de Molla Hanım olarak anılan Emine Hanım idi.
Aralık 1922'de Çankaya'da Mustafa Kemal'i ziyaret eden İngiliz gazeteci Grace Ellison, onun çalışma masası üzerinde annesinin fotoğrafını görmüş ve kendisiyle görüşmek istemişti. Mustafa Kemal, annesinin çok hasta olduğunu belirterek "ne yazık ki, acılarının kaynağı benim. Benim sürgün kaldığım yıllar esnasında çektiği ıstırap ve döktüğü yaşların bedelini şimdi ödüyor"diye eklemişti. Ellison, Zübeyde Hanım'ın yanına götürüldüğünde ona oğlunuzla kim bilir ne kadar iftihar ediyorsunuz. Onun yaptıkları olağanüstüdür"deyince Zübeyde Hanım ona teşekkür etmiş ve oğlu için şunları söylemiştir. "Allah bana bu oğlu vatanı kurtarmak için gönderdiğine inanıyorum. Oğlum bana her zaman çok iyi davranır "
Ruhu şad mekanı cennet olsun...

Alinti..
 
Top