Zebranın Derisi Neden Çizgilidir Masalı

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Ormanın vahşi yaban eşekleri,aslanların en sevdiği avlardanmış.Bunun farkında olan yetişkin yabaneşekleri de yavrularını aslandan korumak için çok uğraşırlarmış.

Ama genellikle bütün hayvan yavruları gibi yabaneşeklerinin yavruları da oynamayı çok sever,yetişkinlerin öğütlerine fazla kulak asmadan kendilerini oyuna kaptırıp sık sık sürünün yanından uzaklaşırlarmış.

İşte yine böyle bir oyun sırasında,yabaneşeği sıpası birden çok uzaklarda yalnız kaldığını fark etmiş.O güne kadar hiç görmediği bir kelebeği kovalarken gerçektende sürüden çok uzaklaşmış,tanımadığı,bilmediği yerlere gelmiş.

Sıpacık ağlamaya başlamış,ama artık iş işten geçmiş.Geriye nasıl döneceğini bilmiyormuş.

Birden uzaktan kocaman bir hayvanın geldiğini görmüş.Önce çok sevinmiş.Bu sarı yeleli,uzun kuyruklu koca dişli yabancı hayvan kendisine yardım edebilir,annesinin yerini gösterebilir diye düşünmüş.

Sonra kendine yaklaşan yabancının,annesinin sürekli anlattığı ve hayatta hep uzak kalmasını öğütlediği aslan olduğunu anlamış.

Dönüp ormana doğru koşmaya başlamış.Aslan da arkasından tabii.Küçük sıpacık kendini ormana atmış ama aslanın takibinden de kurtulamamaış.

Giderek daha sık ağaçların,çalılıkların arasına kaçmaya çalışıyormuş sıpacık aslandan kurtulabilmek için..Sonunda gerçekten de sadece sıpanın girebileceği sıklıkta çalılıklara ulaşmışlar.Aslan artık ilerleyemiyormuş.

Küçük sıpa artık küçük bir zebra olmuş.

İşte zebralar annesini dinlemeyen bir sıpadan böyle ortaya çıkmış.
 
Top