Yüz Tipinize Göre Gözlük Çerçevesi Seçiminiz Nasıl Olmalı?

Enda

Neylersin!!!
V.I.P
Yüz tipiniz oval, kalp, kare veya yuvarlak olabilir! Merak etmeyin her yüz tipine uygun birçok çeşit çerçeve modeli mevcut. Öncelikle, yüz tipinizin hangisi olduğunu tespit etmekle başlayabilirsiniz. Ardından, tespit ettiğiniz yüz tipine uygun çerçeve modeli önerileri doğrultusunda seçimlerinizi yapabilirsiniz.

72287


Yüz Tipimi Nasıl Tespit Ederim?
Her yüzü, diğerlerinden farklı kılan bir şekli ve özelliği vardır. Hangi çerçevenin yüzünüzle bir ahenk yaratacağını bilirseniz, belki yalnızca daha net görebilmek için kullandığınız numaralı gözlüklerinizle ilişkinizi daha manevi boyuta taşıyabilirsiniz bizden söylemesi. Adeta uyurken bile ayrılmak istemeyeceksiniz. Yeter ki şu gözlük modeli avında hedefi deyim yerindeyse tam 12’den vurabilesiniz. Tek yapmanız gereken bu. Hazırsanız başlıyoruz.

Birinci Adım: Ayna Ayna Söyle Bana!
Yüz hatlarınızı net bir şekilde görebilmeniz için aynanın karşısına geçip yüzünüzü inceleyin veya bir selfie (özçekim) çekip yüzünüzü detaylı bir şekilde inceleyin. Yalnız, yüzünüzü germeyin ve yüz kaslarınızı serbest bırakın. Bununla birlikte, toplayabiliyorsanız saçlarınızı toplayın. Bu sayede işiniz kolaylaşacaktır.

İkinci Adım: Yüzünüzü Çevreleyen Bir Çizgi Çizerek Yüzünüzün Taslağını Çıkarın
Eğer yüz tipi tespit etme işlemini ayna karşısında yapıyorsanız elinize bir tahta kalemi veya keçeli kalem alarak aynaya, aynada yansıyan yüzünüzün kenarlarını çevreleyen bir çizgi çizin. İşlemi selfie yoluyla yapmayı seçtiyseniz, bu durumda bir A4 kağıdı alıp telefonunuzun üzerine koyun ve herhangi bir kalemle yüzünüzü çevreleyecek şekilde alttaki görüntüyü kağıda geçirin. İki yöntem de zor mu geldi? Teknolojiyle aranız iyiyse yüzünüzün taslağını sizin yerinize çıkarabilecek bir uygulama bulursanız işinizi oldukça kolaylaştırabilirsiniz!

Üçüncü Adım: Taslağınızı Yüz Tipleriyle Karşılaştırın ve Kendi Yüz Tipinizi Bulun
68570


Şimdi elde ettiğiniz yüz taslağıyla, bahsedilen yüz şekillerini karşılaştırın ve eşleştirmeye çalışın. Unutmayın ki, oval yüzün en belirgin özelliği uzunluğunun, genişliğinden fazla olmasıdır. Aynı zamanda, oval yüz tipinde elmacık kemikleri ön plandadır. Yuvarlak yüz tipi ise daha çok daire şekline yakındır. Yüzünüzde alın bölgeniz çene bölgenizden daha mı geniş? O halde yüz tipiniz muhtemelen kalptir. Kare yüzlerde ise çene köşeleri belirgindir ve yüzde çene kısmı geniştir.

İşte geldik yüz tipinize göre ideal gözlük çerçevesi seçiminize;

1) Yuvarlak Yüz
68571


Yüz tipiniz yuvarlaksa, genç yüz hatlarına sahipsiniz demektir! Oval yüz tipinizle kontrast oluşturacak geometrik çerçeveleri bir deneyin deriz! Özellikle, yüzünüzü uzun gösterecek dikdörtgen çerçeveler size çok yakışacaktır. Çerçeve konusunda dikkat etmeniz gereken diğer bir özellik ise, seçiminizi yüzünüzü daha uzun gösterecek ince çerçevelerden yana kullanmanız olacaktır.

68572




2) Oval Yüz
68573


Yüz tipiniz oval mi? O halde şöyle derin bir ohhh! çekebilirsiniz. Sizi temin ederiz ki çok şanslısınız. Neden mi? Çünkü, neredeyse istediğiniz her modelde gözlük çerçevesi yüz tipinize uyum sağlayacaktır. Oval yüz tipi için en ideal yüz tipi denebilir. Siz en iyisi gözlük çerçevesi seçimi yaparken incelik-kalınlık veya şekline takılmadan, çerçevenizin renk ve desenine yoğunlaşın. Nasıl olsa seçiminiz ne olursa olsun yüzünüzde güzel duracağından eminiz.
 
Top