• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Yurtdışında Dil Eğitimi

Dil okuluna yurtdışında mı gitmeliyim yoksa Türkiye'de aldığım eğitim yeterli olur mu diye birçok kez düşünmüşüzdür. Fakat hepimizin bildiği üzere Türkiye'de dil eğitimi almak ile sadece ingilizcenin konuşulduğu bir ülkede dil eğitimi almanın arasında ciddi bir uçurum var. Ayrıca yurtdışına çıkarken sadece dilinizi geliştirmiş olmuyorsunuz. Aynı zamanda bambaşka bir kültür tanımış oluyorsunuz ve kendi ülkemizden bambaşka bir ülkede tek başına yaşamanın verdiği özgüven de oluşuyor. Hayatınızın tamamını etkileyecek bir tecrübe yaşamış oluyorsunuz.

Ek olarak bazı ülkeler dil eğitimi alırken, size çalışma hakkı da veriyor. Bunlara örnek olarak İrlanda, Malta, Kanada ve Dubai'yi verebilirim. Bütçe sorunu yaşayan öğrenciler için yegane fırsatlardan biridir. Bu sayede dilinizi geliştirirken yaşam masraflarınızı da karşılamış oluyorsunuz. Nacizane fikrim olarak, çalışmaya ihtiyacınız olmasa bile ben dilinizi daha çok geliştirmeniz açısından çalışmanızı tavsiye ederim. Böylece kendinizi daha çok zorlamış ve İngilizceye maruz kalmış olacaksınız.

Bir çok kişi yurt dışına eğitime gittikten sonra gittiği ülkede kalarak o ülkenin vatandaşlığını alıyor. Bir Avrupa ülkesinin ya da Kanada’nın vatandaşlığını almak tabi ki paha biçilemez bir şey ve hayatınızın tamamını olumlu olarak etkileyen çok önemli bir etken oluyor. Türkiye dönenler ise Avrupa’da aldıkları eğitimleri öz geçmişlerine koyarak hem istedikleri işlere daha çabuk girebiliyorken, bu durum uzun dönemde profesyonel iş hayatlarında çok iyi yerlere gelmelerini sağlayarak refah içerisinde bir yaşam sunuyor.

Peki dil okulları için koşullar, gereklilikler nelerdir?

Öncelikle herkesin aklına takılan ilk şey yaş oluyor. Birçok dil okulunda yaş sınırlaması yoktur, 18 yaşını dolduran herkes gidebilir. Şartlar olarak ise; uzun süreli dil eğitimine gitmek istiyorsanız (6 ay gibi) çoğu ülkenin konsolosluğu banka dökümlerinizde 7000€ birikim görmek ister. (Dubai'de böyle bir zorunluluk yoktur.) Bu para orada yaşam giderlerinizi gösterebileceğinizi kanıtlamanız için gereklidir. Ama bu miktar illaki sizin banka hesabınızda olmak zorunda değil, ailenizden veya çalıştığınız şirketten birinin hesabında varsa onu da kendinize sponsor alabilirsiniz. Tabi şirket sponsor olacaksa, çalıştığınız yerden "bu kişi dil okulu bittiğinde Türkiye'ye geri dönecek ve bizimle çalışmaya devam edecek" tarzından bir yazı alın ki , konsolosluk acaba bu öğrenci geri dönecek mi algısına kapılmasın.

Elbette ülkeden ülkeye daha çok fazla detay çıkabiliyor. Ama temelde bunlar sağlamanız gereken şeylerdir.

Yurtdışında yabancı dil eğitimi veya benzer konularda detaylı bilgi almak isterseniz çekinmeden yazabilirsiniz.
 
Top