• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Youtube Telifsiz Müzik Nasıl Bulunur?

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
YouTube'a yüklenen içeriklerin telif hakkına sahip olmaması da üyeler için önemli bir konu oluyor. Özellikle videolarına ekledikleri müziklerin daha sonradan sorun çıkarmaması için yüklemeden önce telifsiz müzik bulmak önemli. Peki, YouTube telifsiz müzik nasıl bulunur?

YouTube'da içerik oluşturucuları için önemli bir konu ise telif hakkı oluyor. Daha çok videolarına ekledikleri müziklerden telif yiyen üreticiler çeşitli yaptırımlara maruz kalabiliyor. Bu gibi durumlarla karşılaşmamak için içerik üreticileri telifsiz müzik arayışına giriyor.

Youtube Telifsiz Müzik Nasıl Bulunur?​

Birçok Youtuber'ın merak ettiği telifsiz müzik bulma konusu için YouTube kullanıcılarına bir çözüm sunarak Youtube Studio veya Ses Kitaplığı'nı kurmuştur. Youtube Studio'dan videolarınıza eklemek için telifsiz birçok müziğe ulaşabilirsiniz. YouTube'da binlerce telifsiz müzik bulmak için şu adımları izleyin;

  • Öncelikle 'yu açın. (Oturum açmalısınız)
    youtube-studio.png


  • Açılan sayfada karşınıza bir kontrol paneli çıkar.
  • Kontrol panelinin sol tarafında bulunan Kanalım yazan ve profil fotoğrafınızın bulunduğu menüden aşağı inerek 'Ses Kitaplığı' yazan sekmeye tıklayın.
    youtube-ucretsiz-muzikler.png


  • Açılan sayfada size birçok ücretsiz müzik ve ses efekti sunulmaktadır. Buradaki tüm sesleri bilgisayarınıza indirip özgürce kullanabilirsiniz.
  • Videonuzun konseptine göre bir müzik bulmak için müziklerin en üstünde bulunan Kitaplığı arayın veya filtreleyin seçeneğinin yanındaki filtreleme sembolüne tıklayın.
  • Ardından parça başlığı, tür, ruh hali, sanatçı ve süre gibi seçenekleri videonuza göre filtreleyerek aradığınız tarzda müzikleri bulabilirsiniz.
  • Belirli bir parçayı bulmak için direkt olarak sayfanın üstünde bulunan arama butonuna parça başlığı, sanatçı adı veya anahtar kelime girerek istediğiniz müziğe ulaşabilirsiniz.
  • Beğendiğiniz parçaların yanındaki yıldız sembolüne basarak kaydedebilir ve daha sonradan beğendiğiniz parçalara ulaşmak için müziklerin üst kısmında bulunan 'Yıldızlı' sekmesine tıklayabilirsiniz.
 
Top