YÖnetİcİ / ÇaliŞan Farki

Çirkin Kral

Forum Tutkunu
İşyerinde ne yapsanız kabahat oluyor. Bakıyorsunuz aynı şeyleri yönetici de yapıyor. Onunkiler kabahat olmuyor. Tam tersine başarı sayılıyor. Bir adaletsizlik yada mantıksızlık mı??.....Hayır ! Aynı davranış ayrı kademelerde ayrı yoruma tabidir. Buyrun bu konuda size küçük bir açıklama kılavuzu.

· İşinizi geciktirdiğinizde bu sizin "yavaş çalıştığınızı", yöneticinizin ise iş üzerinde "kafa yorduğunu" gösterir.

· Bir işi geciktirdiğinizde bu sizin "tembelliğinizi" yöneticiniz içinse bu onun "ne kadar yoğun" olduğunu gösterir.

· Siz bir hata yaptığınızda bu sizin ne kadar "aptal" olduğunuzu, yöneticiniz içinse...onun da insan olduğunu ve "hata" yapabileceğini gösterir.

· Bir işi kendi tarzınızda yaptığınızda bu sizin "istenileni yapmadığınızı", yöneticiniz içinse..."yaratıcılığını" ortaya koyduğunu gösterir....

· Bir konuda ısrar ettiğinizde bu sizin "inatçılığınızı", yöneticinizin ise ne kadar "kararlı" olduğunu gösterir...

· Yöneticinizi memnun ettiğinizde bu sizin ne kadar "yalaka" olduğunuzu yöneticiniz bir üstünü memnun ettiğinde ise... bu onun ne kadar "işbirliği" içinde olduğunu gösterir.

· Bir başkası sizin işinizi yaptığında bu sizin "havadan" para kazandığınızı, yöneticiniz içinse....bu onun sorumluluğu çalışanlara aktardığını gösterir.

· Hasta olduğunuzu telefonla bildirdiğinizde,bu sizin işten "kaytardığınızı" yöneticinizin ise ne kadar "ağır hasta" olduğunu gösterir.

· Zam aldığınızda "bu sizin ne kadar "şanslı" olduğunuzu", yöneticinizin ise "bunu gerçekten hak ettiğini gösterir.

· Bir işi başardığınızda sadece " aferin" denilerek sırtınız sıvazlanırken, yöneticiniz bir işi başarıyla sonuçlandırdığında "ikramiye" ile ödüllendirilir.
 
Top