Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Güncel
İl İl Türkiye
Turizm Rehberi
Yolunuz Düşerse..
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="ZeyNoO" data-source="post: 919442" data-attributes="member: 10904"><p><strong>Elazığ’da Ne Yenir?</strong></p><p></p><p>Elazığ, Anadolu’nun eski tarihi hakkında çok farklı hikayelerin, medeniyetlerin buluştuğu açık hava müzesi gibidir. Mutlaka görmeniz gereken yerlerin ilki olan Harput Kalesi, yapımında su yerine harcına süt katıldığı için Süt Kalesi olarak da adlandırılıyor. Hem tarihi mekanlara hem de eşsiz doğa güzelliklerini bulabileceğiniz Elazığ, aynı zamanda lezzet kültürüyle de sizleri etkileyecek.</p><p></p><p>Anadolu her dönem dünya medeniyetinin asıl unsurlarını bünyesinde barındırır ve yayar. Bu kültürel miras, aynı zamanda eşsiz lezzetlerin maharetli ellerde yoğrulduğu enfes tatlara da ev sahipliği yapıyor.</p><p></p><p><strong>Elazığ’da Harput Köftesi Yenir</strong></p><p>Yörenin en lezzetli bulgurlarından, soğan, salça ve Elazığ reyhanının eşliğinde hazırlanan kıymasız bir köfte çeşididir. Reyhanın müthiş kokusunu, bulgurun eşsiz lezzetine doyamazsınız. </p><p></p><p><strong>Cerrahi Müdahale Değil, Kaburga Dolması</strong></p><p>Yörenin en lezzetli yemeğine başlamak için sabırsızlansak da, Elazığ’da bu lezzeti tatmadan ayrılmamaya kendinize söz vermelisiniz. </p><p>Bademli, kıymalı ve soğanlı bir pilav hazırlanmakla başlanan lezzet harikası, devamında sizleri şaşırtan işlemleriyle lezzetine lezzet katıyor. Kaburganın yağlı kısmından ağız açılarak hazırlanan pilava maydanoz eklenip kaburganın içine dolduruluyor. </p><p>İşte burası çok önemli, çünkü bu adamlar cerrahi müdahale yapacak estetik dikiş atabiliyorlar. Kaburga maharetli ellerde bildiğiniz iğne iplikle dikiliyor. Ağzı kapatılıyor. Hazırlanan dolma, yağda kızartıldıktan sonra tekrar tencerelerde pişiriliyor. Lezzetine doyum olmayan Kaburga Dolması için Elazığ’a kadar gelmeniz yeridir. </p><p></p><p><strong>Peynirli ve Şekerli Ekmek Olur mu?</strong></p><p>Hem de harika oluyor. Mayalı hamurlar ince ince açılarak üzerine yöresel peynirlerin buluşmasıyla hazırlanan ekmeklere şeker serpilerek fırında pişiriliyor. Garip gelebilir ancak mutlaka denemelisiniz.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ZeyNoO, post: 919442, member: 10904"] [B]Elazığ’da Ne Yenir?[/B] Elazığ, Anadolu’nun eski tarihi hakkında çok farklı hikayelerin, medeniyetlerin buluştuğu açık hava müzesi gibidir. Mutlaka görmeniz gereken yerlerin ilki olan Harput Kalesi, yapımında su yerine harcına süt katıldığı için Süt Kalesi olarak da adlandırılıyor. Hem tarihi mekanlara hem de eşsiz doğa güzelliklerini bulabileceğiniz Elazığ, aynı zamanda lezzet kültürüyle de sizleri etkileyecek. Anadolu her dönem dünya medeniyetinin asıl unsurlarını bünyesinde barındırır ve yayar. Bu kültürel miras, aynı zamanda eşsiz lezzetlerin maharetli ellerde yoğrulduğu enfes tatlara da ev sahipliği yapıyor. [B]Elazığ’da Harput Köftesi Yenir[/B] Yörenin en lezzetli bulgurlarından, soğan, salça ve Elazığ reyhanının eşliğinde hazırlanan kıymasız bir köfte çeşididir. Reyhanın müthiş kokusunu, bulgurun eşsiz lezzetine doyamazsınız. [B]Cerrahi Müdahale Değil, Kaburga Dolması[/B] Yörenin en lezzetli yemeğine başlamak için sabırsızlansak da, Elazığ’da bu lezzeti tatmadan ayrılmamaya kendinize söz vermelisiniz. Bademli, kıymalı ve soğanlı bir pilav hazırlanmakla başlanan lezzet harikası, devamında sizleri şaşırtan işlemleriyle lezzetine lezzet katıyor. Kaburganın yağlı kısmından ağız açılarak hazırlanan pilava maydanoz eklenip kaburganın içine dolduruluyor. İşte burası çok önemli, çünkü bu adamlar cerrahi müdahale yapacak estetik dikiş atabiliyorlar. Kaburga maharetli ellerde bildiğiniz iğne iplikle dikiliyor. Ağzı kapatılıyor. Hazırlanan dolma, yağda kızartıldıktan sonra tekrar tencerelerde pişiriliyor. Lezzetine doyum olmayan Kaburga Dolması için Elazığ’a kadar gelmeniz yeridir. [B]Peynirli ve Şekerli Ekmek Olur mu?[/B] Hem de harika oluyor. Mayalı hamurlar ince ince açılarak üzerine yöresel peynirlerin buluşmasıyla hazırlanan ekmeklere şeker serpilerek fırında pişiriliyor. Garip gelebilir ancak mutlaka denemelisiniz. [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
En iyi yönetim şekli?
Cevapla
Forumlar
Güncel
İl İl Türkiye
Turizm Rehberi
Yolunuz Düşerse..
Top