Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Güncel
İl İl Türkiye
Turizm Rehberi
Yolunuz Düşerse..
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="ZeyNoO" data-source="post: 918486" data-attributes="member: 10904"><p><strong>Aydın’da Ne Yenir?</strong></p><p></p><p>İncir diyarı Aydın’a gitmeden neler yemeniz gerektiğini mutlaka öğrenin. Çünkü bilmeden muhteşem lezzetleri kaçırabilirsiniz. Hem tarihi hem de doğal güzellikleriyle Ege’nin incisi Aydın’dayız.</p><p></p><p>Aydın’ın sadece şehir merkezinin değil, ilçelerinin de bir birinden lezzetli tatlara ve doğal güzelliklere sahip olduğunu söylemeliyiz. Didim’den Nazilli’ye, Çine’den Yeni Pazar’a kadar tüm ilçeler marka lezzetlere sahip.</p><p></p><p><strong>Asırlık Lezzet, Halep Köftesi</strong></p><p>Osmanlı döneminde Aydın’a konuk olmuş ve bir daha ayrılmadan Aydın’la anılır olmuş meşhur Halep Köftesi ile yemeklere başlamalısınız. Döş etinden hazırlanan kıymalar yoğrularak köfte haline getirilir ve dinlenmeye bırakılır. Dinlenmiş köfteler şişlere takılarak kömür alevinde pişirilir ve Aydın pidelerinin üzerine doğranır. Yöresel lezzetin son durağı kızgın tereyağının kebaba eklenmesiyle sunuma hazır hale gelen Halep Köftesi yanında sunulan Aydın ayranıyla tam anlamıyla bir şaheser. Aydın’ın en eski lokantası olan Hacıoğlu Kebap’ta mutlaka deneyin. Köfteler sadece Aydın merkezde tutulan yemekler değil, özellikle Çine Köftesi ve Teke yarımadasında yapılan köftelerin tadına doyum olmuyor.</p><p></p><p><strong>Pide Aydın’da Bir Sanat</strong></p><p>Aydın Yenipazar, pideleriyle ün yapmış ilçelerinden. Halep pidesi olarak adlandırılan pideler yuvarlak, pidelerde otlu, tahinli, kuşbaşılı ve peynirli çeşitler gerek lezzetleri ve gerekse sunumlarıyla çok özel. Özellikle tahinli pidenin üzerine manda sütü kaymak konuyor. Pide yanında salata beklemeyin fırında soğan tüm salatalara bedel. </p><p></p><p><strong>Yemeklerden Hemen Sonra Kağıt Kabak Tatlısı</strong></p><p>Fırında pişmiş kabak tatlısını ülkemizin hemen her yerinde bulmanız mümkün, ancak Aydın’da bu tatlı, çok ince dilimler halinde, yenilen kebaplardan hemen sonra servis ediliyor. Sıra dışı sunumunun yanında, ince dilimlenmiş yöresel kabaklar çok lezzetli.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ZeyNoO, post: 918486, member: 10904"] [B]Aydın’da Ne Yenir?[/B] İncir diyarı Aydın’a gitmeden neler yemeniz gerektiğini mutlaka öğrenin. Çünkü bilmeden muhteşem lezzetleri kaçırabilirsiniz. Hem tarihi hem de doğal güzellikleriyle Ege’nin incisi Aydın’dayız. Aydın’ın sadece şehir merkezinin değil, ilçelerinin de bir birinden lezzetli tatlara ve doğal güzelliklere sahip olduğunu söylemeliyiz. Didim’den Nazilli’ye, Çine’den Yeni Pazar’a kadar tüm ilçeler marka lezzetlere sahip. [B]Asırlık Lezzet, Halep Köftesi[/B] Osmanlı döneminde Aydın’a konuk olmuş ve bir daha ayrılmadan Aydın’la anılır olmuş meşhur Halep Köftesi ile yemeklere başlamalısınız. Döş etinden hazırlanan kıymalar yoğrularak köfte haline getirilir ve dinlenmeye bırakılır. Dinlenmiş köfteler şişlere takılarak kömür alevinde pişirilir ve Aydın pidelerinin üzerine doğranır. Yöresel lezzetin son durağı kızgın tereyağının kebaba eklenmesiyle sunuma hazır hale gelen Halep Köftesi yanında sunulan Aydın ayranıyla tam anlamıyla bir şaheser. Aydın’ın en eski lokantası olan Hacıoğlu Kebap’ta mutlaka deneyin. Köfteler sadece Aydın merkezde tutulan yemekler değil, özellikle Çine Köftesi ve Teke yarımadasında yapılan köftelerin tadına doyum olmuyor. [B]Pide Aydın’da Bir Sanat[/B] Aydın Yenipazar, pideleriyle ün yapmış ilçelerinden. Halep pidesi olarak adlandırılan pideler yuvarlak, pidelerde otlu, tahinli, kuşbaşılı ve peynirli çeşitler gerek lezzetleri ve gerekse sunumlarıyla çok özel. Özellikle tahinli pidenin üzerine manda sütü kaymak konuyor. Pide yanında salata beklemeyin fırında soğan tüm salatalara bedel. [B]Yemeklerden Hemen Sonra Kağıt Kabak Tatlısı[/B] Fırında pişmiş kabak tatlısını ülkemizin hemen her yerinde bulmanız mümkün, ancak Aydın’da bu tatlı, çok ince dilimler halinde, yenilen kebaplardan hemen sonra servis ediliyor. Sıra dışı sunumunun yanında, ince dilimlenmiş yöresel kabaklar çok lezzetli. [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Ülkemizin kuzeyindeki deniz hangisidir? (bitişik yazınız)
Cevapla
Forumlar
Güncel
İl İl Türkiye
Turizm Rehberi
Yolunuz Düşerse..
Top