Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Güncel
İl İl Türkiye
Turizm Rehberi
Yolunuz Düşerse..
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="ZeyNoO" data-source="post: 918484" data-attributes="member: 10904"><p><strong>Artvin’de Ne Yenir?</strong></p><p></p><p>Kuzeyin en kuzeyi, yeşilin en yeşili, mavinin en mavisi, Karadeniz’in incisi Artvin için şunu söylemeliyiz. Sadece balık, hamsi değil, çok farklı lezzetleri bulacaksınız.</p><p>Karadeniz’in eşsiz doğasına sahip Artvin, yemekleri ve özellikle hamur işleriyle farklı lezzetlere de ev sahipliği yapıyor.</p><p></p><p><strong>Kuru Fasulyeli Kesme Çorba</strong></p><p>Haşlanmış kuru fasulyelerin, yöresel makarnası erişte ile birleşimine sağan ve salça katılarak elde edilen bu lezzetli ve doyurucu çorbayla yemeğe başlangıç yapabilirsiniz. Birkaç kase daha istemeyin çünkü tatmanız gereken daha çok lezzet var.</p><p></p><p><strong>Hamsinin girmediği lezzet yok, Hamsili Ekmek</strong></p><p>Ekmeğin bu çeşidine ilk defa rastlayacaksınız, içinde hamsinin yanı sıra yöresel doğal sebzelerin de eklendiği bu ekmeği çok seveceksiniz. Pırasa, salça ve mevsime özel taze sebzelerin kullanıldığı çok farklı bir ekmek ve tat sunuyor.</p><p></p><p><strong>Mevsiminde Izgara Hamsi</strong></p><p>Kışın en tazesini en lezzetlisini yiyebileceğiniz hamsiyi ızgarada, nar gibi kızarmış olarak sofraya servisini beklerken yöresel salatanın tadına, eşsiz Artvin ve Karadeniz manzarası eşliğinde bakabilir, yemeğin ardından mutlaka en az üç bardak çay keyfi yapabilirsiniz.</p><p></p><p><strong>Yemekten Sonra Herisa Tatlısı</strong></p><p>Bulgur tatlısı da diyebiliriz. Haşlanan bulgur ezilerek soğutulur ve üzerine şerbet ve bol cevizle servis edilir. Başka hiçbir yerde bulamayacağınız bu lezzetli tatlıyı es geçmeyin.</p><p></p><p><strong>Hamur Tatlılarının Şahı Lokma</strong></p><p>Mayalı hamurun top şeklide, halis zeytin yağıyla kızartılmasıyla elde edilen bu meşhur tatlıyı Artvin’de, bala pekmeze ya da Artvin yoğurduna banarak yemelisiniz.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ZeyNoO, post: 918484, member: 10904"] [B]Artvin’de Ne Yenir?[/B] Kuzeyin en kuzeyi, yeşilin en yeşili, mavinin en mavisi, Karadeniz’in incisi Artvin için şunu söylemeliyiz. Sadece balık, hamsi değil, çok farklı lezzetleri bulacaksınız. Karadeniz’in eşsiz doğasına sahip Artvin, yemekleri ve özellikle hamur işleriyle farklı lezzetlere de ev sahipliği yapıyor. [B]Kuru Fasulyeli Kesme Çorba[/B] Haşlanmış kuru fasulyelerin, yöresel makarnası erişte ile birleşimine sağan ve salça katılarak elde edilen bu lezzetli ve doyurucu çorbayla yemeğe başlangıç yapabilirsiniz. Birkaç kase daha istemeyin çünkü tatmanız gereken daha çok lezzet var. [B]Hamsinin girmediği lezzet yok, Hamsili Ekmek[/B] Ekmeğin bu çeşidine ilk defa rastlayacaksınız, içinde hamsinin yanı sıra yöresel doğal sebzelerin de eklendiği bu ekmeği çok seveceksiniz. Pırasa, salça ve mevsime özel taze sebzelerin kullanıldığı çok farklı bir ekmek ve tat sunuyor. [B]Mevsiminde Izgara Hamsi[/B] Kışın en tazesini en lezzetlisini yiyebileceğiniz hamsiyi ızgarada, nar gibi kızarmış olarak sofraya servisini beklerken yöresel salatanın tadına, eşsiz Artvin ve Karadeniz manzarası eşliğinde bakabilir, yemeğin ardından mutlaka en az üç bardak çay keyfi yapabilirsiniz. [B]Yemekten Sonra Herisa Tatlısı[/B] Bulgur tatlısı da diyebiliriz. Haşlanan bulgur ezilerek soğutulur ve üzerine şerbet ve bol cevizle servis edilir. Başka hiçbir yerde bulamayacağınız bu lezzetli tatlıyı es geçmeyin. [B]Hamur Tatlılarının Şahı Lokma[/B] Mayalı hamurun top şeklide, halis zeytin yağıyla kızartılmasıyla elde edilen bu meşhur tatlıyı Artvin’de, bala pekmeze ya da Artvin yoğurduna banarak yemelisiniz. [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Atatürk'ün doğduğu şehir?
Cevapla
Forumlar
Güncel
İl İl Türkiye
Turizm Rehberi
Yolunuz Düşerse..
Top