Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Güncel
İl İl Türkiye
Turizm Rehberi
Yolunuz Düşerse..
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="ZeyNoO" data-source="post: 918469" data-attributes="member: 10904"><p><strong>Ağrı’da Ne Yenir?</strong></p><p></p><p>İshak Paşa Sarayı’nı ve onun eşsiz manzarasını seyrettiyseniz artık karnınız da acıkmıştır. Doğunun sıra dışı lezzetlerine hazır olun. Hamur işleri, et yemekleri ve tatlıları bile çok farklı ilimiz Ağrı’dayız. </p><p>Nuh’un gemisine ev sahipliği yapan Ağrı, hem tarihi hem turistik hem de leziz yemekleriyle mutlaka görülmesi gereken yerler arasında.</p><p></p><p><strong>Hem etiyle, hem otuyla, hem de derisiyle Gosteberg Buğulama</strong></p><p>Ağrı’nın en özel yemeğidir diyebiliriz. Bir kuzu ya da oğlak, büyük parçalar halinde doğranır ve hayvanın derisinin içine doldurulur ve gosteberg otu eklenir. Post dikilir ve toprağa yatırılarak üzerinde ateş yakılır. Yanan ateş etin tüm lezzetini yöresel gosteberg otuyla katıştırır ve enfes bir lezzet çıkar ortaya. Yanında bol köpüklü ayran istemeyi unutmayın.</p><p></p><p><strong>Ketenin En Lezzetlisi Ağrı’da Çiriş Ketesi</strong></p><p>Dinlendirilmiş hamur, yufka şeklinde açılarak yine yöreye özgü çiriş otu eklenerek sacda pişirilir. Üzerine hayvancılığın başkenti Ağrı tereyağı gezdirilir. Parmakları yemek garanti.</p><p></p><p><strong>Ağrı’da etsiz yemek yok. Selekeli Saç Kavurma</strong></p><p>Sarımsaklı yoğurtla servis edilen bir saç kavurma ülkemizin başka hiçbir yerinde göremez ve yiyemezsiniz. Selekeli saç kavurma, en lezzetli yerinden hazırlanan kuşbaşı etler, tereyağında kavrulan salçaya eşlik eder. Maharetli ellerde pişirilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılır. </p><p>Yemekleri Gibi Tatlıları Da Farklı, Hasuda’yı Mutlaka Deneyin</p><p>Doğu Anadolu’nun çetin kışını bilmeyenimiz yoktur. Tatlısının bile insanı ısıttığı Ağrı’ya gidip Hasuda yenmeden olmaz. Hazırlanan şerbete eklenen un çırpılarak karıştırılır, enfes lezzetteki tereyağı eritilerek unla birlikte karıştırılır. Sıcak sıcak servis edilir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ZeyNoO, post: 918469, member: 10904"] [B]Ağrı’da Ne Yenir?[/B] İshak Paşa Sarayı’nı ve onun eşsiz manzarasını seyrettiyseniz artık karnınız da acıkmıştır. Doğunun sıra dışı lezzetlerine hazır olun. Hamur işleri, et yemekleri ve tatlıları bile çok farklı ilimiz Ağrı’dayız. Nuh’un gemisine ev sahipliği yapan Ağrı, hem tarihi hem turistik hem de leziz yemekleriyle mutlaka görülmesi gereken yerler arasında. [B]Hem etiyle, hem otuyla, hem de derisiyle Gosteberg Buğulama[/B] Ağrı’nın en özel yemeğidir diyebiliriz. Bir kuzu ya da oğlak, büyük parçalar halinde doğranır ve hayvanın derisinin içine doldurulur ve gosteberg otu eklenir. Post dikilir ve toprağa yatırılarak üzerinde ateş yakılır. Yanan ateş etin tüm lezzetini yöresel gosteberg otuyla katıştırır ve enfes bir lezzet çıkar ortaya. Yanında bol köpüklü ayran istemeyi unutmayın. [B]Ketenin En Lezzetlisi Ağrı’da Çiriş Ketesi[/B] Dinlendirilmiş hamur, yufka şeklinde açılarak yine yöreye özgü çiriş otu eklenerek sacda pişirilir. Üzerine hayvancılığın başkenti Ağrı tereyağı gezdirilir. Parmakları yemek garanti. [B]Ağrı’da etsiz yemek yok. Selekeli Saç Kavurma[/B] Sarımsaklı yoğurtla servis edilen bir saç kavurma ülkemizin başka hiçbir yerinde göremez ve yiyemezsiniz. Selekeli saç kavurma, en lezzetli yerinden hazırlanan kuşbaşı etler, tereyağında kavrulan salçaya eşlik eder. Maharetli ellerde pişirilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılır. Yemekleri Gibi Tatlıları Da Farklı, Hasuda’yı Mutlaka Deneyin Doğu Anadolu’nun çetin kışını bilmeyenimiz yoktur. Tatlısının bile insanı ısıttığı Ağrı’ya gidip Hasuda yenmeden olmaz. Hazırlanan şerbete eklenen un çırpılarak karıştırılır, enfes lezzetteki tereyağı eritilerek unla birlikte karıştırılır. Sıcak sıcak servis edilir. [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
En iyi yönetim şekli?
Cevapla
Forumlar
Güncel
İl İl Türkiye
Turizm Rehberi
Yolunuz Düşerse..
Top