Yol Tutmasını Engelleyen Gözlük Geliştiriliyor

Enda

Neylersin!!!
V.I.P
Yol Tutmasını Engelleyen Gözlük Geliştiriliyor

Uzun yolculuklarda, insanın adeta kabus gibi tepesine çöken ve baş ağrısını da beraberinde getiren yol tutması problemi için yeni bir çözüm üretilmişe benziyor.

Yabancıların 'motion sickness,' bizimse 'yol tutması' diye adlandırdığımız olay, en basitinden sizin hareket etmiyorken, içinde bulunduğunuz veya gördüğünüz nesnelerin hareket etmesinin beynimiz ile kulağınız arasındaki bir koordinasyonsuzluğa sebep olması diyebiliriz. Özellikel uzun otobüs yolculuklarında insanın başına bela olan bu durum için bir çözüm üretilmiş olabilir.

'Olabilir' diyoruz çünkü henüz ortada somut bir cihaz yok. Bunun yanında Michigan Üniversitesi'nin aldığı bir patent, özellikle otonom araçlar için tasarlanmış bir gözlük veya kulaklığa işaret ediyor. Çalışma mantığı ise 'sizin dışınızda hareket eden nesnelerin, bu hareketlerini taklit edip size ilettiği frekanslarla dengede durmanızı sağlıyor olması' şeklinde tanımlanabilir. Geçtiğimiz günlerde Uber firması da, araçlara entegre edilebilen bu tip bir patent lisanslamıştı.

66911
 
Top