• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Yoksa İsveçliler Türk mü?

İsveçli Tarih Profesörü Sven Bring'in 'İsveçlilerin Türk olduğunu' iddia ettiği kitap İsveçlileri şaşırttı. Lagerbring'in kitabı 1764 yılında kaleme aldığı belirtildi. Çalışmalarından dolayı asalet ünvanı verilerek soyadı 'Lagerbring' olarak değiştirilen tarih profesörü Sven Bring'in İsveçlilerin Türk soyundan İsveççe'nin de Türkçe'den geldiğini iddia ettiği "İsveççe ve Türkçe arasındaki benzerlikler" isimli eseri ülkede şaşkınlık uyandırdı.

1787 yılında ölen Lagerbring'in 58 sayfalık söz konusu eserini bulan araştırmacı Abdullah Gürgün, kitabı Kraliyet kütüphanesinde bulduğunu ifade etti.

OSMANLI VİKİNGİ ALİ NURİ

Lagerbring'in kitabı 1764 yılında kaleme aldığını ifade eden Gürgün, şöyle konuştu: "Kitap, 1764 yılında gotik harflerle Lund şehrinde basılmış. Kitapla ilgili Güney İsveç'te doğmuş asıl adı Gustaf Noring olan Osmanlı Vikingi Ali Nuri Dilmeç'in de Fransızca bir yazısı var. Ali Nuri Dilmeç'in söz konusu kitap hakkında yazmış olduğu yazıyı İsveççe'ye Birgitta Smedback çevirdi"

1707 -1787 yılları arasında yaşayan Profesör Sven Lagerbring, tarih, arkeoloji, felsefe, hukuk ve dil bilim üzerine yaptığı çalışmalarıyla tanınıyor.

KAYNAK:İnternethaber
 
Top