• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Yok Artık: Ethereum Blok Zincirine Dayanan Yeni Bir Din Ortaya Çıktı!

Enda

Neylersin!!!
V.I.P
Blok Zinciri, bilişim çağının en büyük buluşlarından birisi olarak hayatımıza girdi. Onun yükselişini sadece bir ürünü olan kripto paralarla hissediyoruz. Nitekim her konuda olduğu gibi insanların bu konuda da şaşkınlık yaratan eğilimleri oluyor. New York’ta Blok Zinciri temelli bir din duyuruldu.

Kripto para meraklısı insanların bir arada eylem gösterdikleri, hatta bu amaçları uğruna aynı şeye inandıklarını düşünün. İnanmak derken din değiştirmekten bahsediyoruz. Evet, yanlış okumadınız, Ethereum Blok Zinciri’ne dayanan yeni bir din ortaya çıktı.

Bir kripto para yatırımcısı olan Matt Liston, ayrıca Blok Zinciri üzerine bir borsa platformu olan Augur’un eski CEO’su. Kendisi görevinden ayrılarak bu konuda sosyal girişimler yapmak istediğini açıklamıştı. Bahsettiği girişimin bir din olduğundan kimse haberdar değildi. Eski şirketine de 152 milyon dolarlık dava açan Liston, tabiri caizse “dini imanı para olmuş insan” sıfatına en çok uyan isimlerden.

New York’ta yer alan New Museum’da, 19 Mayıs’ta bir konuşma yapan Liston 0xΩ, yani “sıfır çarpı omega” adını verdiği bir inanç sistemini duyurdu. Elindeki belgelerin 40 basılı kopyasını üreten Liston, bu belgelerin kurduğu dinin kutsal kitabı olduğu iddiasını taşıyor.

Liston’un dininin temel amacı, insanların bir yönetim otoritesine olan ihtiyaçlarını ortadan kaldırmak. Günümüzün çağlardır süregelen dini inançlarının neredeyse çoğunda böyle bir ihtiyacın olduğunu görüyoruz. Örneğin Papa, Dalai Lama, Hahambaşı gibi… Liston’un böyle bir değişim için radikal bir kararla teknolojiyi kullanması epey garip bir durum.
 

Top