Yoğurt, besin değeri yüksek, laktik asit fermantasyonu sonucunda elde edilen ve canlı laktik asit bakterileri içeren fermente bir süt ürünüdür. Lactobacillus bulgaricus sütten yoğurt yapmak için kullanılan birkaç bakteri türünden biridir.
Yoğurt hemen her yemeğin yanında tüketmek için lezzetli bir seçimdir. Yoğurdu sade olarak da tüketebilirsiniz içine eklemeler yaparak da. Şimdi sizlerle her gün yoğurt yemeniz için yoğurdun 4 ana faydasını paylaşacağız.
Tabii tercih etmeniz gereken; evinizde kendi yapacağınız yoğurttur.
Yoğurt hemen her yemeğin yanında tüketmek için lezzetli bir seçimdir. Yoğurdu sade olarak da tüketebilirsiniz içine eklemeler yaparak da. Şimdi sizlerle her gün yoğurt yemeniz için yoğurdun 4 ana faydasını paylaşacağız.
Tabii tercih etmeniz gereken; evinizde kendi yapacağınız yoğurttur.