• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Yoğurt yemelisiniz, çünkü...

Papatya

V.I.P
V.I.P
Yoğurt, besin değeri yüksek, laktik asit fermantasyonu sonucunda elde edilen ve canlı laktik asit bakterileri içeren fermente bir süt ürünüdür. Lactobacillus bulgaricus sütten yoğurt yapmak için kullanılan birkaç bakteri türünden biridir.

yogurt.jpg


Yoğurt hemen her yemeğin yanında tüketmek için lezzetli bir seçimdir. Yoğurdu sade olarak da tüketebilirsiniz içine eklemeler yaparak da. Şimdi sizlerle her gün yoğurt yemeniz için yoğurdun 4 ana faydasını paylaşacağız.

Tabii tercih etmeniz gereken; evinizde kendi yapacağınız yoğurttur.

İyi bir protein kaynağıdır​

Protein sizin kahvaltıdan sonra metabolizmanızı artırır, kas kütlenizi geliştirir ve korur. Beslenmenizde protein almanız gerekiyorsa en iyi seçim yoğurttur. Düzenli yoğurt yiyen kişiler, bir porsiyonda genellikle 5 ile 10 gram arasında protein alır.

Kilo vermenize yardımcı olur​

Özellikle tatil öncesinde hızlı kilo vermek istiyorsanız, güne yoğurt yiyerek başlayın. Son yapılan bilimsel araştırmalara göre düzenli olarak yoğurt tüketmek bel bölgesindeki yağları yakmaya yardımcı oluyor.

Sindirim sistemini düzenler​

Düz bir karna sahip olmak için sindirim sisteminizin iyi çalışması gerekiyor. Sindirim sisteminin iyi ve düzenli çalışabilmesi için probiyotiklerin önemi çok fazladır. Bu sağlıklı bakteriler, sindirimi kolaylaştırır. Bunun için tüketeceğiniz yoğurdun sade olması gerekiyor.

Ruh durumunuzu düzeltir​

Yapılan araştırmalara göre, midenizde bulunan sağlıklı bakterilerin miktarı beyinde mutluluk hormonu olarak adlandırılan serotonin hormonunu düzeyini de etkiliyor. Erken yaşta içinizdeki iyi bakterileri artırmak çalışma hayatınızı da olumlu yönde etkiler. Stresli olduğunuz günler yoğurt tüketin. Yoğurt, ilaçlar gibi vücudunuza hiçbir zarar vermez.
 

Top