• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Yoğurt otu

KuMRu

Sessize aldım dünyayı huzuru dinliyorum 🌼
Özel üye
Yoğurt otu antioksidan özellikleri bulunduğundan vücudun serbest radikallerden temizlenmesine destek oluyor.
Kanı temizlemede de önemli etkiler gösteriyor, kansızlık sorunu yaşayanlara yardımcı oluyor.
Yaşlanma karşıtı bir etki oluşturarak cilde elastikiyet kazandırıyor, kırışıkların oluşumunu geciktiriyor.
Var olan kırışıklıkların görünümünü iyileştirdiği de biliniyor.

yogurt-otu.jpg


Tiroit ve haşimato rahatsızlığı olanların iyileşme sürecine destek oluyor.
Böbrekleriyle ilgili sorunlar yaşayanlara da yardımcı olduğu, taş ve kum dökme evrelerinde olanlara iyi geldiği de söyleniyor. Ancak bu etkisi oldukça ciddi olduğundan böyle bir sorun yaşayanların yoğurt otunu kullanmaya başlamadan önce mutlaka doktorlarına danışmaları gerekiyor.
Çayıyla gargara yapıldığında boğaz ve ağız yaralarına, ağız ve ses tellerinde oluşan ödeme iyi geliyor.
Deri döküntülerinden sivilcelere kadar birçok cilt sorununun çözümünde destek oluyor.
Çayı tüketildiğinde idrar söktürücü ve ödem attırıcı bir etki oluşturuyor.

~ Yoğurt otu nasıl kullanılır ~

yoğurt otunun çayını 1 su bardağı kaynar suyun içine 1 çay kaşığı yoğurt otu atın ve bu şekilde yaklaşık 3-5 dakika demlenmesini bekleyin. Ardından çayınızı süzün, içindeki yoğurt otlarını ayrı bir yere çıkarın ve elde ettiğiniz çayı afiyetle için. Günde 2 bardağa kadar içebilirsiniz.

Eğer cilt sorunlarınız için yoğurt otundan faydalanmak istiyorsanız sadece içmekle yetinmeyip harici olarak da kullanabilirsiniz. Yukarıdaki tarifi uygulayarak yoğurt otu çayınızı hazır edin. Ardından en az oda sıcaklığına gelecek kadar soğutun. Soğuyan bu çayı cildinizde uygulamak istediğiniz bölgelere bir pamuk yardımıyla uygulayın ve bu şekilde en az 30 dakika kadar bekletip durulayın. Eğer cildinize uyguladığınızda herhangi bir kaşıntı ya da kızarıklık oluyorsa ve bu hisleri ciddi boyutlarda hissediyorsanız cildinizi hemen temiz suyla güzelce durulayın ve doktorunuza danışmadan kullanmayın.


~ Yoğurt otunun zararları ~

Öncelikle iyi haberi verelim: Yoğurt otunun bilinen ciddi bir yan etkisi bulunmuyor.

Ancak tabii ki her ürünü olduğu gibi onu da tüketirken aşırıya kaçmamak, ölçülü olmak büyük önem taşıyor. Aksi takdirde yukarıda okuduğunuz birçok faydası zarara dönüşebiliyor.

Bunun dışında alerjik bir bünyesi olanların, böbrekleri ya da karaciğeri başta olmak üzere çeşitli organlarıyla ilgili ciddi, kronik bir rahatsızlığı bulunanların kullanmadan önce mutlaka doktorlarına danışmaları gerekiyor.
 

Top