• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Yiyecekleri Daha Uzun Süre Saklamak İçin Bilmeniz Gereken 26 Şey

Enda

Neylersin!!!
V.I.P

1. Taze soğanların uzun ömürlü olmasını istiyorsanız kök kısımlarını suya koyabilirsiniz​

1-13.jpg


2. Soğanları külotlu çoraplarda saklamak, ömürlerini oldukça uzatıyor. Soğanları bu şekilde saklayarak 8 aya kadar muhafaza edebilirsiniz​

2-18.jpg

3. Satın aldığınız taze otların çürümesinden şikayetçiyseniz bu otları temizleyerek zeytinyağında dondurabilirsiniz​

3-15.jpg


4. Muzların birleştiği kısmı streç film ve alüminyum folyoyla sararsanız çürümelerini engelleyebilirsiniz​

4-13.jpg

5. Buzdolabınızı düzenli olarak temizlemek de yiyeceklerin ömrünü uzatan başka bir yöntem​

5-12.jpg


6. Sütü buzdolabı kapağında saklamak, en sık yapılan hatalardan biri. Eğer sütün hızlı bir şekilde bozulmasını istemiyorsanız buzdolabının içerisindeki raflara yerleştirmelisiniz​

6-6.jpg

7. Mantarları kese kağıdında saklamak, nemlenmesini engelleyeceği için ömrünü uzatacaktır​

yiyecek saklama


8. Avokadonun kararmasını engellemek istiyorsanız çekirdeğini çıkarmayın ve açıkta kalan bölgelere limon-zeytinyağı karışımı sürün​

yiyecek saklama

9. Zencefili saklamanın yoluysa elbette buzluk!​

yiyecek saklama


10. Yıkadığınız yeşillikleri saklarken bir adet peçeteyle birlikte saklamaya özen gösterin. Böylelikle nemlenmelerini önleyebilirsiniz​

10-5.jpg

11. Şekerlenen balı eski haline döndürmek içinse yapmanız gerekenler şu şekilde: Cam bal kavanozunu sıcak su dolu bir tencerenin içerisine oturtun ve balı karıştırarak şekerlenen kısımların erimesini sağlayın​

11-3.jpg

12. Dondurmanın buzlanmasından şikayetçiyseniz dondurma kabını daha büyük bir plastik kabın içerisine koyarak buzluğa kaldırın​

12-4.jpg

13. Baharatların ömrünü uzatmak istiyorsanız oda sıcaklığında değil, buzdolabında saklamalısınız​

13-4.jpg

14. Taze soğanları yıkayıp iyice kuruttuktan sonra doğrayabilir, ardından plastik şişelerde dondurucuya atabilirsiniz​

yiyecek saklama

15. Yeşilliklerin ömrünü uzatmak içinse onları tıpkı bir çiçek gibi suya koymalı, plastik poşet geçirerek üzerlerini kapatmalısınız. Ardından hop buzdolabına!​

yiyecek saklama

16. Salatalıkları oda sıcaklığında saklamanız gerektiğini de hatırlatalım!​

yiyecek saklama

17. Patatesleri ve elmaları aynı yerde muhafaza etmek patateslerin ömrünü uzatacaktır​

yiyecek saklama

18. Limonların bozulmasını engellemek için açıkta kalan bölümleri limon kabuğuyla kapatabilir, bu kabukları kürdanla tutturabilirsiniz​

yiyecek saklama

19. Havuçları su dolu bir kabın içerisinde muhafaza ederek aylarca taze kalmalarını sağlayabilirsiniz​

yiyecek saklama

20. Kuru üzümleri birkaç saat sıcak suyun içerisinde beklettikten sonra dondurmak ise başka bir yöntem!​

yiyecek saklama

21. Kırmızı meyveleri daha uzun süre muhafaza etmek için bire on ölçüde sirkeli su hazırlayabilir, kırmızı meyveleri bu suda yıkadıktan sonra kurulayıp buzdolabına kaldırabilirsiniz​

yiyecek saklama

22. Patatesleri karanlık bir yerde muhafaza etmeniz gerektiğini de hatırlatalım​

yiyecek saklama

23. Kekik gibi yağlı otları saklamak içinse bağlamanız ve havadar bir yere asmanız gerekiyor​

yiyecek saklama

24. Parmesan gibi peynirlerin açıkta kalan kısımlarına tereyağı sürerek kurumalarını engelleyebilirsiniz​

yiyecek saklama

25. Kereviz, brokoli ve marul gibi besinleri yıkadıktan sonra alüminyum folyoya sarabilir, ardından buzdolabına kaldırabilirsiniz​

yiyecek saklama

26. Pancarları uzun süre saklamak içinse baş kısmındaki yaprakları kesmeniz gerekiyor​

yiyecek saklama


Alıntı


 
Top