• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Yeşilçam'da Filmi Yapılmış Unutulmaz Şarkılar

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Bazı şarkılar var ki hem melodisi hem de filmleri ile akıllarımıza kazındı. İşte bunlardan sekiz adet unutulmaz şarkıya ait Yeşilçam'a filmini derledik. İşte o unutulmaz şarkılar ve adlarına yapılmış şarkılar...


Filmi Yapılan Unutulmaz Şarkılar


Senede Bir Gün


Filmi_Yapilan_Sarkilar_08.jpg


Senede Bir Gün, İhsan İpekçi'nin senaryosunu yazdığı, Ferdi Tayfur'un yönettiği 1946 yılında çekilmiş olan, Türk yapımı sinema filmidir.

Filmin Konusu: Aşkı uğruna hastalıkları göze alan Nazlı ile Emin'in acıklı öyküsü konu edilmektedir.


Mavi Boncuk

Filmi_Yapilan_Sarkilar_04.jpg


1 Ocak 1975 tarihinde vizyona giren, Ertem Eğilmez'in yönetmenliğini ve yapımcılığını üstlendiği ve aynı zamanda Zeki Alasya ve Sadık Şendil ile birlikte senaryosunu yazdığı, Başrollerinde Emel Sayın, Tarık Akan, Zeki Alasya, Metin Akpınar, Halit Akçatepe, Münir Özkul, Kemal Sunal, Adile Naşit ve Perran Kutman'ın gibi yıldızların oynadığı Türk Komedi filmidir.

Filmin Konusu: 6 arkadaş (Baba Yaşar, Kamil Usta, Süleyman, Necmi, Cafer ve Mıstık) Emel Sayın'ın çalıştığı bir gazinoya eğlenmeye giderler. Ceplerindeki paranın gazete ilanındaki fiks menüyü karşılayacağını düşünürler. Ancak hesap ilandaki paraya uymayınca, önce yüksek gelen hesaba itiraz ederler ve daha sonra kötü muamele görürler. Gazinonun sahibinden intikam almak için gazinonun assolisti Emel Sayın'ı kaçırmaya karar verirler.



Ah Nerede

Filmi_Yapilan_Sarkilar_05.jpg


Ah Nerede, 1975 yapımlı Türk romantik komedi filmidir. Tarık Akan ve Gülşen Bubikoğlu'nun başrollerini paylaştığı filmdir.

Filmin Konusu: Bursalı bir toprak ağasının İstanbul'da okuyan üç oğlu, ailelerinin bildiğinin aksine bir hayat sürmektedir. Tıp fakültesinde okuyan en büyük oğul Ferit (Tarık Akan), hemşehrisi olan bir kızla nişanlı olmasına rağmen, yakışıklılığının da getirdiği avantajla zamparalık peşinde koşarken, Eczacılık fakültesinde okuyan ortanca oğul Murat (Halit Akçatepe) ise tam bir kumarbazdır. En küçük oğul, mühendislik öğrencisi olan Ömer (Cengiz Nezir) ise, dönemin siyasi olaylarının tam göbeğindedir. "Sınıfta kalmaktan başları dönmüş" olan çocukları, aileleri yakında mezun olacak diye bilmektedir. Ailelerinin çocuklarının gerçek durumlarını öğrenmesi üzerine olaylar gelişir.


Mavi Mavi

Filmi_Yapilan_Sarkilar_01.jpg


Mavi Mavi, İbrahim Tatlıses'in aynı yıl çıkardığı Mavi Mavi albümünün adını taşıyan 1985 tarihli sinema filmi. İbrahim Tatlıses'in yönetmenliğini yaptığı ve aynı zamanda Hülya Avşar ile birlikte baş rollerini paylaştığı 1980'li yılların en çok ses getiren Türk filmlerinden birisidir.

Filmin Konusu: Kerim (İbrahim Tatlıses), okul servisi yapan yoksul bir minibüs şöförüdür. Bir gün bir tartışma sonucu şımarık bir zengin kız olan Sibel (Hülya Avşar) ile karşılaşır. İlk bir-iki karşılaşmada yıldızları barışmamasına hatta bir ara Sibel'in Kerim'den intikam almak istemesine rağmen, Kerim kıza aşık olur. Olaylar, iki sevgilinin kavuşmasına kadar sürer.


İntizar

Filmi_Yapilan_Sarkilar_02.jpg


Başrollerini Neşe Karaböcek ve Engin Çağlar'ın paylaştığı filmde onunda ünlü bir şarkıcı olan matbaa işçisi bir kızla, bir şoförün aşk öyküsü anlatılmaktadır.


Sev Kardeşim

Filmi_Yapilan_Sarkilar_07.jpg


Sev Kardeşim, Ertem Eğilmez'in yönettiği 1972 yapımı Türk filmidir. Fabrika patronunun oğluna aşık olan bir işçi kızın öyküsü anlatılmaktadır. Senaryosunu Sadık Şendil'in yazdığı filmin başrollerinde Tarık Akan ve Hülya Koçyiğit oynamaktadır.


Batsın Bu Dünya

Filmi_Yapilan_Sarkilar_06.jpg


Başrollerini Orhan Gencebay, Müjde Ar, Kadir Savun gibi ünlülerin paylaştığı Batsın Bu Dünya filmi babası gibi bildiği bir işadamının oğlu topraklarında çalışan bir kıza tecavüze kalkınca bu işi temizlemek Orhan'a düşer. Sadece 6 ay evli kalıp boşanacaklardır. Fakat birlikte oldukları zaman içinde birbirlerini sevmeye başlarlar ve zorluklara birlikte karşı koymaya çalışırlar.


Bak Yeşil Yeşil

Filmi_Yapilan_Sarkilar_03.jpg


Şener Şen, Hale Soygazi, Ahmet Özhan'ın oynadığı yanlış anlamalar üzerine kurulu bolca Ahmet Özhan ezgileri dolu komik bir film. Filmde Şarkıcı Ahmet, turnede çok güzel bir kız olan Hale ile tanışır ve ona aşık olur. Fakat ortada iki farklı Hale vardır ve bu durum inanılmaz karışıklıklara yol açacar.
 
Top