Yerli Otomobilde Vergi Müjdesi

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
2015 yılının Kasım ayında kamuflajlı bir şekilde gün yüzüne çıkarılan yerli otomobil prototiplerinin, Cadillac BLS ile birebir aynı olması özellikle sosyal medya üzerinde birçok tartışmayı beraberinde getirdi.

yerli-otomobil.jpg

Büyük bir tepki ile karşılanan ve sonrasında yeniden hesaplanacağı açıklanan Motorlu Taşıt Vergisine yüzde 40 zam kararı için tartışmalar devam ederken, yerli otomobil için sevindirici bir açıklama geldi.

Yerli otomobili satın alırken ÖTV ödenmeyecek!
Sabah’ın paylaştığı bilgilere göre Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli otomobilin yaygınlaştırılması ve güçlü bir çıkış yapabilmesi için Özel Tüketim Vergisi‘nden (ÖTV) muaf tutulacağını açıkladı.

Üretim için en az 3, en fazla ise 5 markanın bir araya getirileceğini ve aralarında yabanca grupların yer almayacağını belirten Özlü, önceliğin elektrikli motor, batarya ve yazılım teknolojileri olduğunu ifade ediyor.

Üretici firmaların görüşlerini alacaklarını açıklayan Bakan Özlü’nün dikkat çeken bir diğer açıklaması ise, araç almak veya kiralamak isteyen devlet kurumlarının yerli araç konusunda teşvik edileceği oldu.

Aradan geçen süre zarfında aracın tasarımı ve gelişim süreci hakkında elde edebildiğimiz herhangi bir görsel bulunmazken, Nisan ayında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik ile yaptığımız röportajı sizlerle paylaşıyoruz.

 

Selim C.

Selim Selimovic
Yazık, cidden yazık. Nelere seviniyoruz artık. :(

Yerli otomobilden zaten ithal olmadığı için vergi alınmaması lazım.

Bu gayet doğal bir şey.

Ama buna seviniyor olmamız...

Gerçekten üzücü.. :(
 
Top