• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Yer Fıstığı Hakkında Şaşırtan Gerçekler

GüLüCüKツ

Tatlım tatlım 👶🏻
V.I.P

Yer fıstığı, özellikle son yıllarda fazlasıyla hayatımıza girdi. Birçoğumuz bu sağlıklı ve lezzetli yemişe bayılıyoruz. Ancak yer fıstığı hakkında bilinmeyen pek çok şey var. O bilinmeyenleri açıklıyoruz!​


Yer fıstığı hakkında belki de ilk kez okuyacağınız bilgiler için okumaya devam edin!​


Yer fıstığı bir baklagildir

Yer fıstığı bir baklagildir

Evet, yanlış duymadınız. Yer fıstığı fındık ailesinden gibi görünse de baklagiller familyasının bir üyesidir.​


Ezmesi için 2 katı fıstık lazım

Ezmesi için 2 katı fıstık lazım

350 gram fıstık ezmesi yapmak yaklaşık 600 gram yer fıstığına ihtiyaç vardır.​


14. yüzyılda da vardı

14. yüzyılda da vardı

Şimdilerde özellikle sporcuların fazlasıyla tükettiği fıstık ezmesi, hepimizin düşündüğünden daha eski. Uzmanlar, fıstık ezmesinin Aztekler tarafından ortaya çıkarıldığına inanıyor.​



% 90ı fıstık olmalı


% 90'ı fıstık olmalı

Fıstık ezmesi yapmanın öncelikli kuralı, karışımın en az % 90'ının fıstık olmasıdır.​





Hastalığı bile var

Hastalığı bile var!

Arachibutyrophobia ismini daha önce duydunuz mu? Bu fıstık ezmesinin yerken damağa yapışma korkusudur.​



Antioksidan kaynağı


Antioksidan kaynağı

Yer fıstığı harika bir antioksidan, besin, mineral ve vitamin kaynağıdır. Zengin içeriği ile gelişmeyi ve büyümeyi destekler.

Kaynak Fotoğraflar: Ingimage, Alamy

 
Top