Yeni nesil otomobillerde yakıt tasarrufu

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Eski şoförler çoğunlukla geleneksel alışkanlıklarını değiştiremedikleri için tasarruf yapmak isterken aslıda yakıt tüketimini arttırıyorlar. Yeni nesil otomobillerde aşağıdaki birkaç basit kurala uymanız size % 30'a yakın yakıt tasarrufu sağlayacaktır.

yakit-tasarrufu.jpg

Araç tasarımı ve hava durumu gibi faktörler kontrolünüz olmadan yakıt tüketimini etkiler. Ancak yakıt tüketiminizin üçte birinin kontrolünüz altında olduğunu biliyor muydunuz?

AĞIRLIKTAN TASARRUF EDİN
Sadece ihtiyacınız olan şeyleri aracınızda taşıyın, çünkü fazladan taşınan her gram, aracınızın daha fazla yakıt tüketmesine neden olur. Kullanmadığınız tavan rayları ve bisiklet taşıyıcı varsa çıkartabilirsiniz.

ÖN ISITMA ÇOK ESKİLERDE KALDI
Modern motorlar gereksiz yakıt tüketerek ön ısıtmaya gerek duymaz. Bu yüzden motoru çalıştırıp gitmeniz yeterli.

VİTES YÜKSELTİN
Yakıt tasarrufu için basit vites değiştirme kuralı: 3. viteste 30 km, 4. viteste 40 km, vs. Trafik ışıklarında beklerken yeşil ışık yandığında, önünüzdeki araçla bir araç daha mesafe bırakarak 2. vitese atabilirsiniz.

ELEKTRİKTEN TASARRUF EDİN
Konforu arttıran özellikler çok fazla enerji tüketir. Bu yüzden klimayı, koltuk ısıtmasını ve elektrik enerjisini kullanan diğer donanımları dikkatli kullanın. Gölgeye park etmek, sıcak olduğunda tüm kapıları açarak aracın içini havalandırmak gibi küçük detayların bile faydası vardır.

ARACINIZI RAHAT BIRAKIN
Sık sık yapılan frenlemeler ve hızlanmalar, yakıt tüketimini gereksiz ölçüde arttırır. Sürekli dur kalkları önlemek için öndeki trafiğe uygun sürmek en mantıklısıdır.

ADRENALİN TÜKETİMİ ARTTIRIR
Herkes bilir, vakit nakittir. Ancak yolda sabır önemlidir. Hızınızı arttırmak yakıt tüketiminizi arttırır ve deponuzu daha hızlı boşaltır.

ARACINIZI DİNLENDİRİN!
10 saniyeden uzun bir süre durmanız gerekiyorsa tasarruf etmek için motoru kapatın. Çoğu otomobilde motoru otomatik olarak kapatıp çalıştıran Start & Stop Sistemi bulunmaktadır. Bu sistem olmasa bile kendiniz bunu yapın.

BAKIMLARI AKSATMAYIN
Aracınızı düzenli aralıklarla kontrol ettirin. Hava filtresinin veya bujilerin değişmesi gerekebilir. Ancak aracınızın her parçası sorunsuz bir şekilde çalıştığında tasarruf edersiniz. Unutmayın, inik lastik ile sürüş yapmak yuvarlanma direncini arttırır.

 
Top